courgette bloem

Aan welke bloem groeit een courgette?

Een courgette groeit aan de vrouwelijke bloem.

Hoe wordt een courgette bevrucht?

Een Courgette doet aan zowel zelfbestuiving als kruisbestuiving. Een mannelijke bloem kan tot maar liefst 20 vrouwelijke bloemen bestuiven.

De courgette maakt geen gebruik van windbestuiving. Deze taak wordt overgelaten aan insecten. Je kan de plant helpen door gebruik te maken van een kwastje.

Wanneer je de plant zelf bestuift, is het handig om te weten welken bloemen mannelijk of vrouwelijk zijn. En wie van de twee draagt nou eigenlijk de vrucht?

courgette bloem bestuiving

Hoe herken je een mannelijke of vrouwelijke bloem van een courgette?

De mannelijke bloem van een courgette bevat een steel. De vrouwelijke bloem groeit aan de onbevruchte vrucht. Hiermee beantwoorden we tevens de vraag: “Aan welke bloem groeit een courgette?”

courgette bloem

Hoe herken je een onbevruchte courgette

Wanneer de bloem van de onvolgroeide courgette niet bevrucht wordt, verkleurt deze geel. Uiteindelijk treed er rot in en wordt de vrucht af gestoten.

Is een onbevruchte courgette eetbaar?

Een onbevruchte courgette kun je goed eten. Het bevat dezelfde vitamines en mineralen als een volgroeide courgette.

Mocht er een deel vergeeld zijn, dan kun je dit stuk eruit snijden. De rest is gewoon eetbaar. Je kunt hem in een wokgerecht of heerlijke soep verwerken.

Zijn de bloemen van een courgette eetbaar?

Wist je dat de bloemen van een courgette ook eetbaar zijn? Ze doen het goed als versiering op een salade. Maar je kunt ze ook in een warm gerecht verwerken.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!