Annet outdoor

Annet

Welkom op mijn profiel pagina. Ik ben Annet, mede eigenaar van Back to basic Sweden en Bab – belastingadvies buitenland. Ik heb een passie voor permacultuur, moestuinieren, dieren, koken en het maken van handwerken.

Als voormalig ambtenaar bij het internationale belastingkantoor in Nederland, werkte ik als informant gespecialisserd voor particulieren die migreren van en naar het buitenland. Daarvoor ben ik regelmatig werkzaam in de gezondheidszorg en de wereldwijde toeristische sector geweest.

Ik reisde, woonde en werkte in talloze landen op deze aardbol. Ik heb daardoor van dichtbij gezien hoe wereldwijd veel mensen daaglijks moeten “vechten” om te overleven. Maar ondanks alles vinden velen van hen een manier om met zo goed als niets gelukkig te leven.

Tijdens mijn reizen ontdek ik “verloren” stammen die overleven van slecht wat de jungle en de oceaan hen te bieden heeft. Ik bezoek boeren die leven zonder water, gas, elektriciteit en andere moderne voorzieningenen. Ik leer over permacultuur, “vergeten” landbouwtechnieken en handgereedschappen om het land mee te bewerken.

Door het reizen en leven van niet meer dan wat in mijn rugzak past kom ik erachter dat we niet veel nodig hebben om gelukkig te zijn; Een veilige plek, volle buik en een glimlach. De aangeleerde drang van het materialisme begint te vervagen. Steeds meer leid ik een minimalistisch leven waardoor mijn vindingreikheid en kennis om met weinig te overleven worden gestimuleerd.

Ik leer verschillende technieken in het kweken van teelgewassen, houden van boerderijdieren, voedsel verzamelen uit de natuur, conserveren, vergeten landbouwtechnieken, handwerken maken, survival, bushcraft en ga zo maar door. Na een lange tijd van zwerven over de hele wereld en zelfonderwijs, besluit ik dat het tijd is om mijn kennis op de proef te stellen.

Met de ervaring van Ter en mij, met ieder onze eigen specialiteiten vullen wij elkaar goed aan. 16 mei 2021 kopen we een stuk land en beginnen met het opbouwen van onze droom boerderij. Back to basic sweden is geboren. Na een jaar hard werken, groeit ht aantal boerderij dieren en beginnen de eerste gewassen te groeien op de landbouwterassen.

Mijn uitdaging is om binnen vijf jaar zelfvoorzienend te worden. Een droom die waar wordt.