Quiz

Ben jij klaar voor off the grid?

NederlandsEnglish

  Beantwoord deze vragen en ontvang een kortingscode voor een gratis annuleringsverzekering bij de boeking van een Back To Basic Sweden Experience.


  Wat betekend leven off-the-grid?

  A. Ik leef in het bos ver van de buren en heb zonnepanelen.

  B. Mijn woning is niet te zien op googlemaps.

  C. Mijn huis is moeilijk bereikbaar en is niet aan gesloten op het reguliere gas-, water, electra- en kabelnetwerk.

  Wat is een compost-toilet?

  A. Het is een droogtoilet waar je het letterlijk op de grote hoop doet. Wanneer deze vol is laat je het 5 jaar composteren voordat het veilig is om het land ermee te bemesten. Daarom is het belangrijk niets in het toilet te gooien, zelfs geen w.c.papier.

  B. Het is een toilet speciaal bedoelt voor off the grid situaties. Met behulp van toevoegingen voorkom je geurtjes en versnel je het composeringsproces.

  C. Voor een compost-toilet wordt geen water gebruikt om door te spoelen. Zolang sanitaire artikelen biologisch afbreekbaar zijn, is het geen probleem om deze erbij te werpen.

  Is biologische zeep schadelijk voor de natuur?

  A. Het is onschadelijk voor de natuur, anders zouden ze het niet biologisch genoemd hebben.

  B. Alle zeep is slecht voor de natuur. Daarom kan je beter zoutzeep gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat zout een mineraal is en daarom een goede fertilizer voor de planten.

  C. Alle zeep is slecht voor de natuur, het breekt belangrijke substanties in de aarde af en verstoort de dunne olielaag van het wateroppervlak. Daarom is het belangrijk om duurzaam ermee om te gaan.

  Wat is permacultuur?

  A. Permacultuur is een ander woord voor biolgische tuin, waarbij van moestuinbakken uit natuurlijk materiaal gebruik wordt gemaakt.

  B. Permacultuur is voornamelijk bekend in de moestuin, maar wat veel mensen niet weten is dat het meer dan dat is. Permacultuur is een levenswijze waarbij in het voorzien van de levensbehoefte gebruik wordt gemaakt van natuurlijke elementen uit de omgeving. Duurzaamheid en balans met de natuur staan hierbij centraal staan.

  C. Bij permacultuur koop je alleen producten met een biologisch goed gekeurd label.

  Wat is een voorbeeld van duurzaam leven?

  A. Recyclen van afval.

  B. In plaats van met de auto op de niet electrische fiets boodschappen doen.

  C. Je kleding een tweede leven inblazen.

  D. Alle antwoorden zijn goed.


  Verstuur mijn coupon naar:
  Naam*:
  Email*:

  Let op! Als een of meer antwoorden niet correct zijn, wordt de kortingscoupon niet naar je email verzonden.

  Privacy melding: Jou contactgegevens worden alleen gebruikt om de couponcode te verzenden. De gegevens worden niet gebruikt voor commerciele doeleinden of gedeeld met derden.