Deel 2: Covid 19 Negatief is het nieuwe Positief.

De auto heeft een nieuwe dustributieriem en kan weer wat kilometers mee. Ik maak gelijk een afspraak voor de sneltest met reiscertificaat. Om 9 uur smorgens kunnen we terecht en blijven gelukkig in het nieuwe positief.

Op het nieuws van 12 uur komt de Duitse Bondskanselier Merkel heel groot in beeld. De rechters hebben de wetswijziging die het mogelijk maakt om per direct een landelijke lockdown en avondklok in te stellen goed gekeurd.

Nerveus beginnen we direct in te pakken om anderhalf uur eerder dan gepland de Duitse grens over te rijden. Het is op de collone vrachtwagens na rustig op de weg. Ik heb ook nergens grenscontrole voor het reiscertificaat gezien, die een boete van tot wel 25.000 euro kunnen opleveren als je het niet hebt.

We hebben nu 12 uur de tijd voor een reis die volgens google planning 5,5 uur zou moeten zijn. Omdat Ter de kans niet heeft gehad om de zelfgebouwde dakdrager op snelheid te testen en nu toch alle tijd hebben, rijden we rustig op vrachtwagen cruise snelheid.

De bak veroorzaakt allemaal onbekende geluiden en een vreemd ratel geluid op het dak. Nadat Ter na 400 km erachter komt dat de radio antenne dit veroorzaakt, brengt hij wat aanpassingen aan de antenne aan. Voor het andere gezuis en gerammel heb ik een ideale oplossing; Radio op 10 en:”…Hit the road jack, never come back, no more, no more. Hit the road…”

De koffer houd het. Het is ongeveer 600 km rijden naar de haven Lubeck-Travemunde. Daar hebben we de nacht ferry van 2.30 uur.

Het lijkt erop dat wij de enige zijn die geen kamer hebben geboekt. Normaal gesproken is er een ruimte met slaapstoelen, maar die zijn er op deze ferry niet. Na een korte onrustige nacht op de vloer arriveert de Huckleberry Finn om 11.30 uur.

Tijdens de automatische check in moeten we invullen dat beide in bezit zijn van een test en geen corona klachten hebben. THAT IS IT. Er is tot nu toe geen persoon aan de pas gekomen voor de controle.

Nu maar de daadwerkelijke overgang afwachten…

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!