kathondfret

Importeren van honden, katten en fretten naar Zweden

Als je een hond, kat of fret meeneemt naar Zweden, zijn er regels waar je je aan moet houden. Dit geldt bijvoorbeeld als u met uw eigen hond op vakantie bent geweest in het buitenland, als u in het buitenland een hond voor uzelf koopt of als u in het buitenland een hond koopt en deze vervolgens in Zweden verkoopt, herplaatst of ter adoptie aanbiedt. De regels zijn er om de verspreiding van ziekten, met name hondsdolheid, te voorkomen. Rabiës komt tegenwoordig niet voor in Zweden, maar het wordt in veel landen buiten Europa en ook in een paar landen in Europa aangetroffen.

Welke regels in uw specifieke geval gelden, hangt af van uit welk land u dieren gaat halen en hoe de rabiëssituatie in dat land eruitziet. De landen zijn verdeeld in drie groepen, voornamelijk op basis van de hondsdolheidsituatie. Zoek het huidige land in de onderstaande lijst en klik vervolgens op meer informatie.

Uit EU-landen en uit Andorra, Gibraltar, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noord-Ierland, Noorwegen, San Marino, Zwitserland en Vaticaanstad

Dit zijn de EU-landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken (inclusief Groenland en de Faeröer), Estland, Finland (inclusief Åland), Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Corsica, Martinique en Réunion), Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen , Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje (inclusief vasteland, Balearen, Canarische Eilanden en Ceuta en Melilla), Zweden, Tsjechië, Duitsland, Hongarije en Oostenrijk.

Uit landen buiten de EU waar de rabiëssituatie is gedocumenteerd en gecontroleerd

Dit geldt voor deze landen: Antigua en Barbuda, Argentinië, Aruba, Ascension, Australië, Bahrein, Barbados, Wit-Rusland, Bermuda, Bosnië en Herzegovina, Bonaire, Britse Maagdeneilanden, Kaaimaneilanden, Chili, Curaçao, Falklandeilanden, Fiji, Frans-Polynesië, Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong, Jamaica Japan, Canada, Noord-Macedonië, Maleisië, Mauritius, Mexico, Montserrat, Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland, Rusland, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint-Pierre-et-Miquelon, Saint Vincent en de Grenadines, Sint-Helena , Singapore, Sint Eustatius en Saba, Sint-Maarten, Groot-Brittannië (exclusief Noord-Ierland, maar inclusief de Kanaaleilanden Guernsey, Jersey en het eiland Man), Taiwan, Trinidad en Tobago, VS (inclusief Guam, Noordelijke Marianen, Puerto Rico, Amerikaans Samoa en Amerikaanse Maagdeneilanden), Vanuatu, Wales en Futuna. In het geval van Maleisië zijn er meer regels vanwege de ziekte van Nipah.

Uit landen buiten de EU waar de rabiëssituatie niet onder controle is

Dit omvat alle landen die hierboven niet zijn opgenomen. Voorbeelden van landen in deze groep zijn Brazilië, Egypte, Georgië, Iran, Peru, Kenia, China, Zuid-Afrika, Thailand, Turkije en Oekraïne.

Reisgids voor honden, katten, fretten

Deze gids is bedoeld voor iedereen die vanuit een ander land naar Zweden wil reizen met honden, katten of fretten. Beantwoord vijf vragen en de gids leidt u naar de regels en voorschriften die van toepassing zijn op uw reis. De gids is niet van toepassing op honden, katten of fretten die reizen om te worden verkocht, geadopteerd of weggegeven, verplaatst of gekocht in het buitenland en vervolgens afgeleverd bij de eigenaar in Zweden. Het is ook niet van toepassing op honden, katten of fretten die meer dan vijf dagen vóór of na de reisdatum van de eigenaar reizen, noch voor groepen van meer dan vijf dieren die niet reizen naar een tentoonstelling, wedstrijd of sportevenement. In dat geval moet u wel voldoen aan de commerciële eisen.

Deze gids betreft uitsluitend reizen naar Zweden, niet reizen vanuit Zweden.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!