Dieren registreren in Zweden zonder persoonsnummer

Afgelopen dagen heb ik allerlei constructies bedacht hoe ik toch kippen zou kunnen houden zonder registratie. Ik toets mijn ideeën op overheidswebsites en forums. Maar alle oplossingen waarmee ik kom, zijn een grijs vlak of zelfs deels illegaal. Wat de sancties hiervoor zijn is mij nog onbekend. Als huisdieren gaan ze in ieder geval echt niet gezien worden, zelfs als ze door je woonkamer lopen.

Vandaag kwam het verlossende woord van Jordbruksverket. Het is niet nodig om een Zweeds persoonsnummer aan te vragen voor het registreren van dieren. Dit staat wel op het aanmeldformulier, maar daar vermeld je het Samordningsnummer of het nummer dat je van Skatteverket krijgt bij de aankoop van een woning. Dit nummer krijg je binnen enkele weken per post thuis gestuurd.

Het allermooiste nieuws is dat ik met dit nummer niet alleen mijn kippen kan registreren, maar ook ander vee zoals schapen en geiten.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!

Scroll naar boven