Flappie gaat Emigreren (dutch)

Over mij

Hallo allemaal, mijn naam is Flappie. Nee niet die Flappie, maar ik ben wel een hele grote fan.

Annet heeft mij 2 jaar geleden gered uit een stoffig washok. Ik werd helemaal gek van het een oogige monster dat met veel lawaai de kleren van mijn vorige baasje opslokte om de restjes eten er vanaf te sabbelen en vervolgens weer uit te spuwen.

Ik ben al twee jaar samen met mijn voedster Malibu. Annet heeft haar voor mij uitgezocht zodat ik niet meer alleen zou zijn. En we zijn een goede match. We hebben samen al zeker 36 lampreien opgevoed.

We woonden samen met een stel kwartels. Wat een vieze stinkerds zijn het. Malibu is met hun opgegroeid en ik heb soms het idee dat ze denkt dat ze zelf ook een kwartel is.

Ze eet niet netjes uit het bakje, scharrelt net als die rare vogels en maakt van die rare stuipen als ze gaat badderen in het zand. Maar ach, wat kan ik zeggen niet ieder huwelijk is perfect.

Een spannende tijd

Mijn baasje besloot een paar maanden geleden naar Zweden te verhuizen. Het lijkt er de eerste instantie op dat Malibu en ik niet mee kunnen vanwege wetten of zoiets.

Ik zou naar een ander baasje gaan. Totdat Annet hoort dat ze mij wil gaan castreren. Klinkt ontzettend leuk, maar Annet denkt daar anders over, want ik mag er niet meer heen.

De dag erna begint ze te gillen en dansen van blijdschap. Ik weet niet waarom, maar ik huppel vrolijk mee. “Er is goed nieuws!” brult ze in mijn lange oren. Wat had ik graag mensen taal kunnen spreken. Dan had ik haar kunnen vertellen dat ze best wat zachter kan praten, want konijnen kunnen namelijk heel goed horen.

Het lijkt alsof ze begrijpt wat ik probeer te vertellen. Want ze begint me te knuffelen en fluistert in mijn oor:”We gaan naar Zweden Flappie, Malibu en jij mogen allebei mee. Flappie je gaat emigreren.”

Uit logeren

Annet gaat met haar Rammelaar op zoek naar een nieuwe Burgt in Zweden. Ik begrijp niet helemaal wat ze in hem ziet want mijn oren zijn veeeeel groter dan de zijne.

Ze zegt dat ze over een paar maanden weer terug komen. Tot die tijd ga ik uit logeren bij wat Annet een Pappa noemt. Ik heb nog nooit van dat soort gehoord. De Pappa’s hebben 2 paar ogen waarin ik mezelf kan zien. En hij heeft ook een vrouwtje. Ik denk dat ze dat een Pappa-in noemen.

Ik heb het goed naar de zin bij de Pappa en Pappa-in. Ze zorgen goed voor Malibu en mij. Een beetje te goed, want Malibu komt een goed aantal kilo bij. Ze krijgt al een flinke naart! hihi, dat is een nek en een staart die in elkaar overlopen.

We krijgen ieder een eigen hok, maar gelukkig naast elkaar. We mogen niet bij elkaar omdat Malibu niet zwanger kan worden voor de grote emmigratie zegt Annet. Ik heb nog geprobeerd te vertellen dat ik me echt wel zal inhouden, maar daar trapte ze niet in.

Wat kent ze me toch goed. Wij konijnen hebben nogal een reputatie dat wij heel erg veel van neu …piep… houden. Huh! waar kwam dat gepiep vandaan?

Flappie gefeliciteerd

Annet en haar Rammelaar, je weet wel die met die kleine oren, zijn weer terug. Ze hebben eindelijk een holletje in Zweden gevonden.

“Ooohhhw jeetje, “Is het eerste wat Annet tegen Malibu zegt:”jij moet nodig op dieeet.” Dat wordt ook eens goed tijd.

Wat een feest. Malibu en ik mogen eindelijk weer bij elkaar. en dat brengt me meteen bij het goede nieuws:” Ik wordt weer vader.”

Flappie je gaat emigreren

Nog twee nachtjes slapen. Dan is het Dinsdag 17 augustus 2021. “De grote dag,” zegt het baasje:”Dan ga je emigreren Flappie.”

We gaan op de rug van Roodpaard, dat beest met die rare draai poten. Ik zie er een beetje tegen op, want van reizen met Roodpaard word ik altijd een beetje misselijk.

Volgens mij moet ik ook nog een stuk zwemmen, want we moeten naar het overkant van het water zegt Annet. Dat is waar zweden ligt.

Volgens haar gaat het ons daar heel goed bevallen. Het wordt daar namelijk niet zo warm. Heerlijk want daar houden konijnen niet zo van.

We zullen het gaan zien. Het wordt hoe dan ook een groot avontuur.

Met veel stampertjes,

Flappie


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van de nieuwste berichten & onderwerpen:


Meer artikelen


No post found!

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!