Zweden fritidshus winter

Een Fritidshus permanent bewonen

Een fritidshus zonder adres permanent bewonen

Het is een grijs vlak. Een Fritidshus ofwel vakantiewoning wordt niet gekenmerkt als woonbestemming, maar er zijn wel mogelijkheden. Je kunt je officieel gezien niet zomaar inschrijven om het als woonadres te gebruiken. Maar er zal niet gauw wat van gezegd worden als je er het hele jaar door verblijft. Je moet daarnaast dan wel een bestaand woonadres in Nederland of Zweden hebben om al je belangrijke zaken te kunnen regelen.

Een fritidshus met geregistreerd adres permanent bewonen

Het is mogelijk om een Fritidshus met geregistreerd adres permanent te bewonen. Dan moet het gebouw wel ‘officieel’ worden geregistreerd als woonhuis. De bouwschriften voor een woonhuis zijn veel strikter.

Er zijn genoeg personen die zich op dergelijke adressen bij de gemeente inschrijven en er mee weg komen, maar… Er bestaat een kans dat de gemeente een inspectie houdt en vervolgens een dwang oplegt om het huis ‘bewoonbaar’ te maken. De kosten hiervoor kunnen al zeer snel hoog oplopen.

Bovendien voldoen de meeste Fritidshuser niet aan de veiligdsvoorschriften van een woonhuis. Denk aan de inrichting van natte ruimtes, de openhaard, afvoer van grijs water, etc. Dit levert problemen op bij de aanvraag en het gebruik maken van een (inboedel)verzekering.

Wil je je registreren als Zweeds staatsburger en het huis permanent bewonen dan kun je beter, wanneer je tijd en kosten wilt besparen, een huis met woonbestemmingsplan kopen.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!