Thuisboerderij winter in Zweden

Ingesneeuwd
Preppen om te overleven

Preppen is het aanleggen van een noodvoorraad ter voorbereiding van een mogelijke ramp of invasie. Want vaak is er in zo een geval een te kort aan middelen voor de levensonderhoud waardoor prijzen extreem woekeren. Maar wist je dat het aanleggen van dergelijke voorraad ook gebruikt kan worden om juist een noodsituatie te voorkomen?

Waarom preppen voor off the grid belangrijk is?

Als je net als ons off the grid in de afgelegen bossen van Zweden leeft, moet je goed voorbereid zijn. Je bent dan overgeleverd aan de elementen van de natuur. Zodra de bosweg bedekt met sneeuw en ijs raakt, is ‘Back to basic Sweden’ voor enkele maanden afgesloten van de buitenwereld. Een lange zware voettocht door grimmig besneeuwd terrein is dan de enige uitweg.

Maar ook regen kan de enige weg naar de beschaafde wereld voor lange tijd onbegaanbaar maken. Daarom preppen wij niet alleen voor invasies en economische noodsituaties, maar ook natuurrampen. Op die manier kunnen we bij verschillende scenario’s voor langere tijd zonder toegang tot levensmiddelen overleven.

Een goede voorbereiding om te overleven

Het zaaien in het voorjaar luidt de voorbereidingen voor de winter in. Zodra we de eerste oogst binnen halen, conserveren we voedsel om de winter door te komen. Maar niet alleen de moestuin, ook het bos levert een belangrijk deel van onze winter- en noodvoorraad.

Ondanks dat de thuisboerderij voor een groot deel zelfvoorzienend is, zijn we voor producten als graan, meel en melk nog steeds afhankelijk van derden. Ook voor de boerderijdieren moeten we een deel van het voedsel uit winkel halen.

Preppen voor een off the grid noodsituatie

Net als in een echte noodsituatie is onze locatie volledig off the grid. Je vindt er dan ook geen koelkast. Ons onderkomen heeft slechts een oppervlak van 26 vierkante meter. We leven, werken, eten en slapen erin. Hierdoor is er gebrek aan warme ruimte. De eerste twee winters liepen we dan ook tegen een probleem aan. De opslag van melk.

Melk staat aan de top van ons lijstje als het gaat om overlevingsproducten (Ik zal hierop in een ander bericht terugkomen). Maar de pakken nemen ontzettend veel plaats in beslag. Bovendien is zelfs houdbare melk niet lang genoeg houdbaar om ten minste een half jaar te kunnen overbruggen. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een alternatief.

Verkrijgbaar bij bol.com

Gedroogde melk in bulkverpakking als oplossing

Ik weet dat in Amerika bulkverpakkingen met gedroogde melk hoog op de preplijst staat. En dat is niet voor niets. Want het biedt proteine, energie en variatie mogelijkheden. Dat is precies wat ik zoek. Maar het vinden van een 25 kilo verpakking met 100% gedroogde melk, bleek niet zo eenvoudig. Totdat ik dit tegen kwam (zie onder).

Ik nam direct contact op met Best Way Ingredients om informatie te vragen over hun gedroogde volle melk.

✅️ 100% volle melk (geen toevoegingen)
✅️ 18 maanden houdbaar
✅️ Bulkverpakking 25 kg
✅️ Natuurvriendelijk verpakt (papier)
✅️ Biologische optie

Zover voldoet het product aan al mijn eisen. Ik heb direct een pak besteld. Zodra het binnen is zal ik er meer over vertellen.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!