Het M-formulier zelf of laten invullen – gratis informatie

M-formulier laten invullen door Bab - Belastingadvies buitenland. Migratie formulier M-biljet

U bent afgelopen jaar naar het buitenland verhuisd, bijvoorbeeld Zweden. Dan is er een grote kans dat u dit jaar een uitnodiging van de Nederlandse belastingdienst ontvangt.

Wanneer moet ik het M-formulier (laten) invullen?

Als u maar een deel van het jaar in Nederland heeft gewoond, moet u over dat jaar aangifte doen via het M-formulier. Dit is het geval wanneer u gaat emigreren uit Nederland of immigreren (remigreren) naar Nederland. De M op het formulier staat dan ook voor Migratie.

Over de uitnodiging

Soms komt het voor dat u geen uitnodiging ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat u in de voorgaande jaren in Nederland een deel van het voorschot op de inkomstenbelasting heeft terug gehad.

Maar het kan ook zijn dat het M-formulier is verzonden voordat de wijziging van uw gegevens bij alle overheidsinstaties waren doorgevoerd. In dat geval zal de uitnodiging op uw oude adres aankomen of ‘zoek’ raken.

Daarom adviseert Bab om over uw migratiejaar altijd de aangifte van het M-formulier te (laten) doen. Zo voorkomt u hoge boetes, belastingrente en onverwachtse naheffingen.

Kan ik het M-formulier zelf invullen?

Het is een tijdrovende zaak, maar wanneer u voldoende kennis heeft over hoe u de vragen moet interpreteren, is het goed mogelijk om het M-formulier zelf in te vullen. Houd er wel rekening mee dat 1 verkeerd antwoord u veel geld kan kosten en problemen opleveren met de belastingdienst.

logo Bab - Belastingadvies buitenland

De migratie & belastingadviseur

Moet ik na het invullen van het M-formulier Nederlandse belastingaangifte blijven doen?

Of u na uw migratiejaar aangifte moet blijven doen bij de Nederlandse belastingdienst is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bent u niet zeker van uw zaak, dan kunt u het beste contact opnemen met uw belastingadviseur om dit uit te laten zoeken. Zo voorkomt u onverwachtse naheffingen en torenhoge boetes in de toekomst.

Het M-formulier laten invullen

Bab – Belastingadvies buitenland ondersteunt particulieren die wonen, werken, immigreren naar Nederland of emigreren naar het buitenland.

Wanneer u Bab het M-formulier laat invullen, bent u verzekerd van een zorgeloze procedure. Helemaal wanneer u gebruik maakt van het pluspakket met nazorg.

Ga naar belastingadviesbuitenland.nl voor meer informatie en tarieven of vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!

Scroll naar boven