dag 5 mungboon tot tauge

Onze favoriete kiemgroenten is taugé. Het mooie aan deze groente is dat die ook in de winter gekweekt kan worden. Op deze manier heb je het hele jaar rond een verse maaltijd.
.

Wat zijn kiemgroenten?

Kiemgroenten zijn ontkiemende zaden van planten. Deze jonge plantjes bevatten veel vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Taugé is de ontkiemde mungboon en is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer. Verse taugé is knapperig. Het kan worden bereid door het te wassen in koud water en dan kort te koken. Het kan ook worden geroerbakt in olie. Taugé heeft een kruidige, nootachtige smaak.

Benodigdheden

Dag 1 van mungboon tot taugé

Laat de mungbonen 24 uur weken in schoonwater en zet deze op een donkere plek.

Dag 2 van mungboon tot taugé

Je ziet dat de mungbonen een groot deel van het water hebben opgenomen. Spoel de bonen schoon en doe deze nat in de pot. Je hoeft vanaf nu geen water meer toe te voegen. Zet de pot weg op een donkere plek. Dit herhaal je vanaf nu iedere dag.

Dag 3 tot en met dag 8 fotogallerij

Van mungboon tot taugé

De taugé is nu ongeveer 4 cm lang en zijn klaar om in een gerecht te verwerken. De 100 gram mungbonen zijn ongeveer 300 gram taugé geworden.

Bij Back to basic Sweden eten we de hele kiemgroenten. Naast dat het lekker is maak je optimaal gebruik van alle voedingstoffen. Wil je de groene schil van de groente scheiden, dan kan je dit doen door de taugé in een bak met water te leggen. De schillen zullen vanzelf naar boven drijven.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!

Scroll naar boven