berken pannenkoek

Hoe maak je pannenkoeken van berkensap?

Maak met berkensap van je pannenkoeken een heerlijke gezonde maaltijd. Want wist je dat berkensap boordevol vitamines en mineralen zit?

Waarom pannenkoeken maken van berkensap?

Omdat het lekker en gezond is. In dit recept kiezen wij ervoor om de melk volledig te vervangen voor berkensap. Ideaal voor wanneer je geen lactose kunt verdragen of gewoon eens een keer iets anders wilt.

Het berken-pannenkoeken recept

Dit recept is goed voor 3 pannenkoeken, hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram meel
  • 350 ml berkensap
  • Olie (of boter)

Heb je net als op de zelfvoorzienende off the grid thuisboerderij van ‘Back to basic Sweden’ geen elektrisch keukengereedschap, dan kun je het volgende gebruiken om je berken-pannenkoeken te bereiden.

Bereidingswijze

Doe 250 gram meel in een kom en voeg het berkensap toe. Goed blijven mixen todat je een egale pap hebt. Laat het beslag een kwartier staan.

De pan moet goed heet worden. Laat het vuur hoog branden en doe nu bij voorkeur een beetje olie of boter in de pan. Wanneer de olie goed heet is, kan het beslag (voor dit recept 1/3) in de pan worden gedaan.

Laat het vuur nog ongeveer 1 minuut hoog. Zet vervolgens het vuur laag en doe een deksel op de pan. Zodra de pannenkoek los laat en de gewenste bruine kleur heeft, kun je hem omdraaien. Afbakken en smullen maar.

Serveer tip

Bak de berken-pannenkoeken met appel, spek of kaas. Maar nog lekkerder is om het te serveren met zelf ingemaakte compote van blauwe bosbessen.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!