Haverkoekjes

Suikervrije havermoutkoek van haverpulp

Havermoutkoek als ontbijt, heerlijk gezond en vol vezels. Een goede start in de morgen.

Wat is haverpulp?

ingredienten havermelk

Haverpulp blijft over na het maken van haverdrink, in de volksmond ook wel bekend als havermelk. In het artikel ‘Hoe maak je havermelk‘ legt ‘Back to basic Sweden’ uit hoe je haverdrink maakt.

Waarom havermoutkoek als ontbijt?

Havermoutkoek voor een goede start in de morgen of gewoon lekker als tussendoortje. Haver past bovendien goed in de schijf van vijf. Het is namelijk een volkoren graansoort vol vitamine B, ijzer, magnesium en calcium. Het bevat vezels voor het behoud van een goede stofwisseling en eiwitten voor de bouw van een gezond en sterk lichaam.

Suikervrije havermoutkoek, geschikt voor personen met diabetes

Wij kiezen voor een suikervrij recept, omdat koek van havermout van nature een heerlijke smaak heeft. Haver bevat een lage glycemische index, wat ervoor zorgt dat het geen plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Dat maakt het zeer geschikt als ontbijt of tussendoortje voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig voor koek van haverpulp?

Dit recept is geschikt voor 6 tot 8 koeken en twee tot vier personen. Bereidingstijd ongeveer 10 minuten.

Ingredienten

  • 10 eetlepels haverpulp
  • 10 eetlepels meel
  • Olie of boter

Benodigdheden

Bereidingswijze

Doe de verse haverpulp en bloem in een beslagkom en goed roeren met een eetlepel. Omdat de pulp voldoende vocht bevat hoeft er geen water bij.

Verwarm ondertussen de pan met een beetje olie of boter. Gebruik een eetlepel om het beslag in de pan te doen. Bak ieder zijde goudbruin. En smullen maar.

Serveertip

Haverpulp koekjes

Dit recept is het lekkerst wanneer deze direct vanuit de pan wordt opgediend, maar koud smaakt de koek ook goed. Serveer de havermoutkoek met honing of eigen gemaakte bosbessencompote.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!