kaas gemaakt van melkpoeder

Kruimelkaas maken van volle melkpoeder gaat eenvoudig en snel.

Waarvoor gebruik je zelfgemaakte kruimelkaas?

Zelfgemaakte kruimelkaas ook wel ‘verse kaas’ genoemd, is te gebruiken in o.a. pastagerechten. Het smaakt ook lekker bij de borrel, met zelfgebakken brood of op een pizza. Je kunt er zelfs een heerlijk dessert van maken.

Ingredienten

  • 750 ml water
  • 100 gram volle melkpoeder
  • 40 ml appelciderazijn

Kaas maken van melkpoeder

Om een smakelijke kaas te maken van gedroogde melk, moet de melkpoeder aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen.

Waar kan je volle melkpoeder kopen?

Volle melkpoeder van goede kwaliteit is moeilijk verkrijgbaar in de gewone supermarkt. ‘Best Way Ingredients‘ levert hoogwaardige producten aan de professionele bakker en de voedingsindustrie. Maar we hebben goed nieuws :”Ook jij kunt het nu kopen.”

De volle melkpoeder van ‘Best Way Ingredients‘ staat bij ons boven aan het lijstje. Het bedrijf zegt dat de melk door het speciale droogproces geen voedingsstoffen verliest en de smaak behoudt. Na een uitgebreide test, kunnen wij dat bevestigen.

We gebruiken de gedroogde melk in al onze recepten. Maar ook gewoon als melk smaakt het zoals het hoort. Een hoogwaardig product dat aan al onze eisen voldoet en ook nog eens tegen een zeer gunstige prijs.

Meer reviews…


Verkrijgbaar bij bol.com

Getest en goed bevonden door ‘Back to Basic Sweden’.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Recept verse kaas

  1. Zet een grote kom klaar met daarin een zeef en kaasdoek of een dunne theedoek.
  2. Doe het water en de melkpoeder in een pan van minimaal 2 liter.
  3. Meng het water en de melkpoeder goed door elkaar en breng het al roerend aan de kook.
  4. Zodra de melk begint te borrelen, haal je het direct van het vuur.
  5. Voeg meteen al roerend de appelciderazijn toe.
  6. De melk gaat nu schiften, waarbij wrongel (stukjes) en wei (vocht) ontstaat.
  7. Giet de geschifte melk door een kaasdoek en vang het vocht (de wei) op in een kom.
  8. De wrongel blijft achter in het doek. Dit is de verse kruimelkaas.
  9. Laat het vervolgens uitlekken op kamertemperatuur en knijp voorzichtig het laatste vocht eruit.
  10. Gooi de wei (het lekvocht) niet weg. Dit kan je gebruiken voor een ander recept.
  11. De verse kaas is nu klaar voor gebruik.
kaas maken op houtvuur
Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!

Scroll naar boven