Huizenjacht 1: Welkom in de vastgoed wereld

Het is zover er zijn 2 huisjes te koop die onze interesse hebben gewekt.

Huisje nr1: Tjing tjing mag ik even vangen.

Een erg charmant blokhutje op de foto zonder stromend water en electra midden in het bos en 1 hectare grond/bos. We kunnen niet wachten tot de opendag en gaan alvast een kijkje nemen.

We slaan de weg in waar het huisje aan ligt en kijken elkaar aan. Dat er een electriciteit huisje met kabels waren wisten we. Maar dat achter het hek dit electriciteit huisje vol beklad met grafitty is werd nieuwe informatie. We rijden rustig verder en zien een vervallen hutje een parkeerplek die veel word gebruikt en uitziet als afvaldump/hang plek. Enkele meters verder zien we de blokhut. Er komt geen kriebel van wauw, maar eerder van wat een akelige plek om te wonen.

Ik zie geen auto staan en loop de oprit naar boven richting het huis. Naast de oprit ligt allerlei afval en een oude kassa. Ook de waterbron die er stroomt ziet er niet bruikbaar uit. Onderweg op de oprit begint de plasticlaag waar steentje op zitten los te laten. Links ligt een berg met verbrand hout wat een huisje lijkt te zijn geweest. Boven aan de oprit ligt olie en nog meer afval overal tussendoor. Ik loop nog even rond het huisje en kijk naar binnen. Hoe zoiets moois en romantisch ingedachten ineens zo anders kan zijn. Het grondstuk is onbruikbaar voor wat wij willen en waarschijnlijk zeer vervuild met afval.

Dit huisje word het dus niet en de prijs voor wat er word gevraagd is dan ook veel te hoog. De oude kassa was wel toepasselijk en voelde aan van even snel geld verdienen als een gek dit koopt.

Huisje nr2: Krijgen wij spijt??

500 km verder en noordelijker is huisje nr 2 te koop. We rijden rustig die kant op en ingedachten hebben we het land al ingedeeld. Bij het huis is 2000m2 grond met 2 schuren en aan de overkant ligt nog eens een weiland van 1,7 hectare. Perfecte grote voor wat wij graag willen. De buren liggen uit het zicht en zijn dan ook erg positief over dit huis.

We rijden door de stad richting het huis. De winkel is 16km fietsen over een grote weg, niet druk maar wat er rijdt gaat wel hard. Er kunnen wat binnenwegen genomen worden om de weg stukjes te vermijden, maar grootste deel zal toch op de weg fietsen zijn. Een minpuntje maar het is de bedoeling zelden naar de winkel te gaan dus het blijft positief.

We slaan de weg in en rijden langs het huis en deze ziet er goed verzorgd uit. Zien ook geen troep in de tuin liggen. Een aantal uur vermaken wij ons iets verder op de weg om te kijken hoe druk het is. We zien slechts een enkele auto en het blijft positief.

Dan toch nog maar even een kostenberekening voor de jaarlijkse lasten. Het huis heeft namelijk stroom water en riolering. Hier schrikken we al snel en merken dat deze kosten stukken hoger liggen dan verwacht. Ik kijk op de site van de gemeente en ook komen er meer kosten bij dan vermeld bij de makelaar. Als we smiddags nog een keer langs rijden om 14 uur zien we dat het huis al in de schaduw ligt en dat terwijl de zon nog vol op schijnt.

In de omgeving zijn geen wandel/bospaadjes en er is alleen de weg langs het huis. De opendag is morgen en besluiten toch te gaan kijken ook al is het met een dubbel gevoel.

We zoeken een overnachtingsplek, maar deze is in straal van 50 km niet te vinden. Denken denken en we besluiten de opendag af te zeggen en toch zuiderlijker een huisje te zoeken.

Gaan we spijt krijgen???

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!