Mijn verhaal – zelfvoorzienend leven en emigreren naar Zweden

Hooibalen maken

Hoe maak je hooibalen zonder een machine?

Bij een zelfvoorzienend leven op een off the grid thuisboerderij moet er ook aan de dieren worden gedacht. Hooibalen stampen zonder machine is een goed begin.
Vanille in mand boven houtvuur

Zelfvoorzienend leven in Madagaskar – onze vanilleplantage

Omega bezit een bio-vanilleplantage in Madagaskar. Zelfvoorzienend leven is voor de boeren vanzelfsprekend. Leer over cultuur, tradities, veiligheid en budget
off the grid in Spanje

Off the grid in Spanje met Maartje (Costa Blanca)

Voor een milieubewust leven hoeft je niet in te boeten aan luxe; Wilt Maartje laten zien met haar off the grid project in Spanje (Costa Blanca)
Bram Eijgenhuijsen in B&B vol liefde

Bram Eijgenhuijsen in B&B vol liefde

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard is vanaf nu ook te zien in B&B vol liefde. Hij kijkt in deze vlog zelf naar de eerste beelden.
cayenne cnoserveren

Hoe conserveer je gedroogde cayenne pepers van 2 jaar oud?

Lisa Moll van boerderij in een rijtjeshuis laat zien in deze vlog hoe je gedroogde cayenne pepers van 2 jaar oud kan conserveren.
Bram Eijgenhuijsen in B&B vol liefde

Bram Eijgenhuijsen vanaf 10 juli te zien in B&B vol liefde op RTL 4

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt over de deelname van het tv programma B&B vol liefde. Gaat hij zijn waren liefde vinden?
conserveren

Mango en aardbei conserveren hoe doe je dat op verschillende manieren?

Lisa Moll van boerderij in een rijtjeshuis laat in deze vlog zien hoe je op verschillende manieren aardbeien en mango kan conserveren.
Moestuinieren in de hitte

Boerderij in een rijtjeshuis – Moestuinieren in de hitte

Lisa Moll van boerderij in een rijtjeshuis geeft in deze vlog tips over moestuinieren in de hitte en het besparen van water in de moestuin.
No dig werkt het of niet?

Boerderij in een rijtjeshuis vertelt – De No Dig methode werkt of niet?

Lisa Moll van boederij in een rijtjeshuis laat in deze vlog het vervolg zien op haar NoDig tuin. Kijk nu of het werkt of juist niet?
bloemen in Zweden

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard – Dit is prachtig

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalsgard vertelt: Een vlog vol met jong leven, ik ga iets dieper in over het onderwerp “onkruid” en waarom dat niet bestaat.
Vissen in Zweden

Bram vertelt – Een week vol verrassingen bij Heimdalls gard

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt – Het vakantieseizoen is begonnen, cursussen worden gegeven en activiteiten georganiseerd.
tomaten dieven

Tomaten dieven verwijderen hoe doe je dat?

Lisa Moll van boerderij in een rijtjeshuis laat in deze vlog zien hoe de tomaten dieven worden verwijderd.
zelfvoorzienend in Zweden

Bram vertelt – Dit heb ik nog niet eerder gedaan

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt – Enorme droogte in Zweden, ik ga iets doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan.
Stalmest snelcompost

Grond verbeteren van de natuurlijke moestuin

Door de grond op de juiste manier te verbeteren, creëer je de ideale omstandigheden voor je moestuin door bv bemesten, mulchen, ontginnen, terrassen aanleggen
Moestuin tour juni

Boerderij in een rijtjeshuis moestuin tour juni 2023

Lisa Moll van boerderij in een rijtjeshuis geeft een tour door haar moestuin. Het moestuin seizoen is nu echt van start gegaan.

De moestuin is klaar, komkommers planten, compost etc

Lisa Moll van Boederij in een rijtjeshuis – Eindelijk zit nu alles in de grond en kan ik genieten van mijn moestuin. Bekijk hier mijn vlog.
Bram Eijgenhuijsen

Bram vertelt – 2 jaar een zelfvoorzienend leven in Zweden

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt – Al 2 jaar lang werk ik aan een zelfvoorzienend leven. In deze korte fillm laat ik zien wat er allemaal gebeurd

3 Zussen moestuin – Courgette, mais en stokbonen

Lisa Moll van Boerderij in een rijtjeshuis – Hier deel ik met jullie hoe ik mijn 3 zussen moestuin aanleg in mijn no dig moestuin. Eindelijk voelt de tuin meer

Planten en zaaien: sperziebonen, ananskers, basicilicum

Lisa Moll van Boerderij in een rijtjeshuis – Hier deel ik met jullie hoe ik mijn sperziebonen, pepers, wortels, basilicum en ananaskers plant en zaai.
permacultuur in de groei

Bram vertelt – Goedmakertje, een extra lange VLOG 97

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt – De permacultuur methode werpt enorm zijn vruchten af, en zorgt voor een bruisende start van de moestuin.
no dig moestuin starten

Hoe start je een No Dig moestuin zonder te hoeven ploegen?

Lisa van boerderij in een rijtjeshuis vertelt over hoe je een No Dig moestuin opstart zonder te ploegen. Kijk haar vlog voor meer tips en info.
tomaten planten met Lisa

Tomaten planten, buiten kweken en moestuin tips

Lisa van boerderij in een rijtjeshuis vertelt: Eindelijk zitten de tomaten buiten in de grond. De moestuin krijgt nu eindelijk wat vorm.
boerderij in een rijtjeshuis

Pepers, paprika’s en Kolen planten in de moestuin

Lisa vertelt: Hoe ik mijn kolen, pepers en parika’s ga uitplanten. De zeilen zijn weg uit de moestuin en het begint ergens op te lijken.
Een zelfvoorzienend leven in Nederland

Zelfvoorzienend leven Nederland – Boerderij in een rijtjeshuis

Zelfvoorzienend leven in Nederland kan best zegt Lisa: “We kweken ons eigen voedsel en hebben een kast vol geconserveerde oogst waar we het hele jaar van eten.”
wortel oogst

Wortels oogsten en conserveer tips met Lisa

Wortel oogst bij Lisa Moll van boerderij in een rijtjeshuis Het is tijd om de tuin leeg te oogsten zodat de tomaten volgende week in de grond kunnen.
moestuin klusjes

Boerderij in een rijtjeshuis en moestuin klusjes

Lisa van boerderij in een rijtjeshuis vertelt over klusjes in de moestuin, broccoli en spekbonen uiteplanten, conserveren en de tuin hogedruk spuiten.
Gescheurd schepblad herstellen

Hoe repareer je een gescheurd schepblad? – Ter weet raad

Een gescheurd schepblad herstellen zonder elektrisch gereedschap? ‘Ter weet raad’ Waarom je eigen gereedschap repareren? Omdat het duurzaam is.
compostbak bouwen

Lisa vertelt hoe je een compostbak bouwt van pallets

Lisa Moll van boerderij in een rijtjeshuis vertelt in deze vlog hoe zei een compostbak maakt van pallets en hoe dit in zijn werk gaat.
Bram vertelt

Bram vertelt en beantwoordt vragen van volgers – Vlog 96

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt – Maar liefst 15 vragen van volgers worden in deze vlog beantwoord. Vlog 96
heimdalls gard Hond

Bram vertelt – Lente toer permacultuur boerderij vlog 95

Bram Eijgenhuijsen vertelt : Ik neem jullie mee op een tour over de permacultuur boerderij van Heimalls gard, wat er gebeurd is, wat er zich ontwikkeld.
permacultuur bij heimdalls gard Zweden

Vlog 94 Bram vertelt – Een vies klusje bij heimdalls gard

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt. We hebben de compost wc geleegd en de permacultuur moestuin ontwikkeld zich ook fantastisch Vlog 93
Bloemeninaprilzweden

Bram vertelt – Het is lente, permacultuur moestuin start Vlog 93

Bram Eijgenhuijsen vertelt. De lente is hier. Alles komt uit, ik kan nu eindelijk een beetje los gelaten worden in de tuin. Permacultuur moestuin start. Vlog 93
olijfgaard italie poderina arcobaleno

Italië zelfvoorzienend leven in de moderne tijd

We dachten na over de toekomst en onze levenskwaliteit. Gill en Linde emigreerden van België naar Italië om een modern zelfvoorzienend leven op te bouwen.
Lammetje

Bram vertelt – Terug van Nederland naar Zweden Vlog 92

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s gård vertelt. Bezig in de tuin, aan de gang met de vijver, scheren van de schapen en we hebben een lammetje gekregen Vlog 92
Schuur bram

Bram vertelt – Ik ga weg vlog 91

Bram Eijgehuijsen van Heimdalls gard vertelt – Ik ga weg uit Zweden. Ik ga namelijk een weekje op vakantie! Naar Nederland. Het is hele tijd geleden. Vlog 91
boerderij in Romenie

Zelfvoorzienend leven in Roemenië – natuur, eenvoud en rust

Zelfvoorzienend samenleven in Roemenië betekent eenvoud. Consuminderen is geen item, ambacht en hergebruik is normaal. Niets mis met gebruikt of minder mooi.
Vlog 90 ongelukje

Bram vertelt – Een ongeluk op Heimdalls gård vlog 90

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s Gård vertelt:”Een ongelukje deze week. Niet heel veel kunnen doen dus! Het regende, ik was nog zelfs ziek! Vlog 90
Mae Terra zelfvoorzienend Portugal

Zelfvoorzienend leven Portugal – Gemeenschap en natuurbalans

Clara en Rohan begonnen een zelfvoorzienend leven in Portugal op hun off grid thuisboerderij Mae Terra, vonden balans met de natuur, community, gelijkgestemden
eenden in Zweden

Bram vertelt – Ongewenst bezoek bij Heimdalls gard vlog 89

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s gård vertelt. Deze week was er ongewenst bezoek op de boerderij. We hebben er van alles aan gedaan en heeft gewerkt. Vlog 89
Een tanya in Hongarije

Zelfvoorzienend leven Hongarije voor een natuurlijker leven 

Nederland werd ons te krap en lawaaierig. Hongarije is veel natuurlijker en biedt meer ruimte voor een zelfvoorzienend leven. Nathalie van Nijnatten, tanyalife

Bram vertelt – Drukke week bij Heimdalls gård Vlog 88

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt: “En opeens was er enorm veel sneeuw, binnen een dag alles wit.” Drukke week op de boerderij Vlog 88

Bram vertelt – Duurzame bosbouw in Zweden vlog 87

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gård vertelt: “Ik praat deze keer over de bosbouw in Zweden, een intressant onderwerp, waar ik zelf in gewerkt heb.” Vlog 87
herten in de sneeuw

Bram vertelt – Stormschade bij Heimdalls gard vlog 86

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard vertelt. Door storm Otto hebben we wat schade op het terrein. Gelukkig kunnen we met de materialen nog van alles doen.
tuinkas bram

Bram Eijgenhuijsen over hoe zelfvoorzienend leven in Zweden?

“Geen ego, maar eco” Het motto van Bram Eijgenhuijsen. Hij vertelt over permacultuur en het zelfvoorzienend leven in Zweden op de thuisboerderij Heimdalls gård.
permacultuur

Bram vertelt – Voorjaar in de no-dig permacultuur vlog 85

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s gard vertelt. Ik ben begonnen in de moestuin, veel werk maar het resultaat mag er wezen. Vlog 85
zonsondergang

Zelfvoorzienend leven in Duitsland, een wereld voor iedereen

Ireen besloot met haar dochter te emigreren om een Zelfvoorzienend leven in Duitsland op te bouwen. Openhartig en leerzaam verhaal, vol humoristische anekdotes.
Heimdalls gard in winter

Bram vertelt – Winterwereld bij Heimdalls gård Vlog 84

Bram Eijgenhuijsen van Heimdalls gard Vertelt: Ik neem jullie mee in de prachtige winterwereld van Zweden, heerlijke wandelingen in de sneeuw, dieren sporen
veranderingen Heimdalls gard

Bram vertelt – Veranderingen bij Heimdall’s gård vlog 83

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s gård vertelt. Een bewogen week zo! Veranderingen op de thuisboerderij. Bekijk hier zijn vlog 83
Familie surfen nicaragua

Een zelfvoorzienend leven in Nicaragua – Vrij van regels

Zelfvoorzienend leven is in Nicaragua heel normaal, iedereen doet het eigenlijk al. Een land zonder regels heeft zo zijn voordelen. Wij kochten schuldenvrij.
Probleem Heimdall's gard water lekkage

Bram vertelt – Probleem! Dutch homestead vlog 82

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s gård. “We hebben een probleem op de boerderij! En daar gaan we deze week ook direct mee aan de slag!” Bekijk nu zijn vlog.
skatteverket karlstad

Hoe start je een Zweeds bedrijf op zonder persoonsnummer?

Hoe start je een Zweeds bedrijf op zonder persoonsnummer? En hoe kan je met een bedrijf een Zweeds persoonsnummer aanvragen?
planken Heimdall's gard

Bram vertelt – Grote bedrijven proberen te vermijden vlog 81

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s gård vertelt: “Van ongevallen boom naar planken en balken.” Bekijk hier zijn vlog
Schuurtje Heimdall's gard

Bram vertelt – Het oude moet weg Dutch homestead vlog 80

Bram Eijgenhuijsen van Heimdall’s gard vertelt: “Binnen een week van een dik pak sneeuw, naar helemaal niks meer.” Bekijk hier zijn vlog
heimdallsgard logo

Bram vertelt – Onderweg naar zelfvoorzienend in Zweden vlog 1

Bram Eijgenhuisen van Heimdall’s gard vertelt. Bekijk hier zijn eerste vlog naar een zelfvoorzienend leven in Zweden.
acksjon media werkplek

Hoe ik mijn Zweeds persoonsnummer krijg als ondernemer

In de serie “Hoe ik mijn Zweeds persoonsnummer kreeg” gaat Back to basic Sweden op zoek naar de formule voor een succesvolle migratie naar Zweden. In deze
Gezellige familie slow life Sweden

Hoe krijg ik een Zweeds persoonsnummer met eigen vermogen?

Ruben en Suzanna van Slow Life Sweden: “Wij kregen ons Zweeds persoonsnummer op eigen vermogen super snel. Na twee weken lag het in onze brievenbus! En dat met
doepserleven

Zelfvoorzienend leven België is dat mogelijk? Doepserleven

Zelfvoorzienend leven in België, kan prima. België biedt voldoende mogelijkheden voor een financieel onafhankelijk leven. Ladinya en Ivan van doepserleven
urn van Arjen in bos

Erfrecht in Zweden: “Toen mijn partner overleed.”

“Daar sta je dan met een groot huis, een bedrijf in Zweden en je partner overlijdt. Ik had er nooit bij stilgestaan dat dat kon gebeuren,” vertelt Sandra
Aan het meer met hond in Zweden

De aanbetaling was gedaan maar toch liep ik het huis mis

Een huis kopen in Zweden is een leuke ervaring, maar soms gaat het mis. Lees hier de ervaring van een huis kopen in Zweden waarvan de aanbetaling al was gedaan.
Brievenbus Back to basic Sweden

Hoe een brievenbus plaatsen en postadres registreren Zweden?

Het plaatsen van de brievenbus en registreren van het postadres voor Back to basic Sweden ging eenvoudig en snel.
Annet in de nieuwe moestuin

Zelfvoorzienend leven Zweden het begin Back to basic Sweden

Onze droom, een onafhankelijk zelfvoorzienend bestaan van de grond af opbouwen waarbij de harmonie met de natuur centraal staat. zelfvoorzienend leven Zweden.

No post found

In de seriereeks ‘Mijn verhaal’ delen personen leerzame en soms ontroerende ervaring over hun migratie naar het buitenland en de weg naar een zelfvoorzienend leven.

Mijn verhaal is een initiatief van

Back to basic Sweden – Magazine

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!