kip en kuiken

Nieuwe Europese wetgeving houden van pluimvee

De droom om schapen en kippen te houden in Zweden lijkt voor dit moment even verschoven naar een verdere toekomst. Dit omdat het helaas niet mogelijk is deze dieren te houden zonder registratie bij jordbruksverket. Om deze dieren te registreren heb je namelijk een Zweeds personsnummer (BSN) nodig. Deze krijg je als je minimaal een jaar in Zweden woont, werkt of inkomen hebt en nog heel wat meer regels waar ik helaas niet aan voldoe. Misschien in de toekomst maar voor nu niet.

Ik heb enkele weken geleden contact gehad met jordbruksverket en wat wel mocht waren kippen, deze hoefde pas geregistreerd vanaf 350 stuks. Met minder dan 350 kippen kom ik al een heel eind voor het zelfvoorzienend leven. Tot ik vandaag het nieuws kreeg van de nieuwe Europese wetgeving over alle dieren die worden gehouden op het land en niet als huisdier worden gezien, hieronder vallen ook kippen en ander pluimvee. De regel gaat in op 21 april 2021 en gaat dan in heel Europa gelden. Alle niet huisdieren moeten geregistreerd worden, ook als deze voor de hobby en eigen gebruik zijn. Registeren is al verplicht vanaf één dier.

Ik heb inmiddels weer contact opgenomen met jordbruksverket en heb gevraagd naar een oplossing zodat ik toch op zijn minst kippen kan houden. Zodra ik reactie ontvang zal ik een nieuw bericht hierover plaatsen.

Bron: Jordbruksverket

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!

Scroll naar boven