Het Zweedse ‘Krisisinformation’ kanaal bij onrusten, natuurrampen en epidemieën

“Wegens brandgevaar wordt de kommune geëvacueerd. Sluit deuren en ramen, verlaat zo snel mogelijk uw woning in Oostelijke richting. Zet uw radio aan en ga voor meer informatie naar krisinformation.se! Ik herhaal…”

Wat is Krisinformation.se?

Krisinformation.se is een website die wordt beheerd door de Zweedse Civil Contingencies Agency (“Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB”). De missie is om waarschuwingen, waarschuwingen en noodinformatie van Zweedse autoriteiten samen te stellen en aan het publiek over te brengen.

De informatie die door Krisinformation.se wordt gepubliceerd, is bevestigd door de verantwoordelijke autoriteit of actor (zoals elektriciteitsnetbeheerders, verkeersexploitanten of telecommunicatieoperatoren) en is ook beschikbaar op hun websites. Krisinformation.se publiceert geen informatie op basis van berichten in de media of sociale media.

Krisinformation.se publiceert noodwaarschuwingen en nieuws op de website www.krisinformation.se (Zweeds en Engels) en in het Zweeds op de accounts van Krisinformation.se op Facebook en Twitter . Deze zijn ook beschikbaar via de mobiele app van Krisinformation.

Gevaren en risico’s

De gevaren kunnen variëren, afhankelijk van waar u woont. Hier zijn enkele voorbeelden van waar u mogelijk op moet worden voorbereid in Zweden.

Hulp en services zoeken

Belangrijke telefoonnummers, alarmsysteem voor noodgevallen, weerswaarschuwingen en andere dingen die u moet weten wanneer u in Zweden verblijft.

krisinformation.se
Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!