Alvast in de sfeer komen? Bekijk snel de promotie video.

NederlandsEnglish

Back to Basic Sweden biedt de unieke kans om het zelfvoorzienend leven op een off the grid thuisboerderij in Zweden te ervaren. Doe inspiratie op, neem een ​​kijkje in onze manier van leven en leer alles over permacultuur en leven van de natuur.”

Tijdens jou verblijf maak je aan de hand van leuke workshops en uitdagende activiteiten kennis met het zelfvoorzienend leven off the grid op de thuisboerderij van Ter & Annet. De introductie cursus permacultuur leert ons over een manier van leven waarin balans met de natuur en duurzaamheid centraal staan. Je ziet praktijk voorbeelden terug komen in de moestuin, zorg van de dieren en zelfs de homestay accomodatie. De cursus is bij het verblijf inbegrepen.


Beschikbare boekingsdatums

Seizoen 2022 is ten einde
wij zien jou de volgende zomer graag weer terug.

Blijf op de hoogte van het nieuwe programma en schrijf je nu in:Prijsoverzicht 2022


Bed & BreakfastPrijs
1 persoon€45,- per nacht
2 personen€55,- per nacht
3 personen€75,- per nacht
 • Wij accepteren boekingen van minimaal 1 volwassene en maximaal 3 personen.
 • Minimum leeftijd 7 jaar of ouder.
 • Extra persoon is in een zeldzame gelegenheid mogelijk, maar dan moet u eerst contact met ons opnemen om de opties te bespeken.
 • De locatie is off the grid en heeft dus geen gas, water, electra, WI-FI of televisie aansluiting.
 • Zodat iedereen kan genieten is onze gehele locatie rookvrij.
 • Het meebrengen van dieren is helaas niet toegestaan.
 • Het gebruik van verdovende middelen is niet toegestaan, alcohol uitgezonderd.

Annuleringsverzekering

 • Geen opgaaf van reden nodig: Je bent gedekt voor virusuitbraken zoals Corona of welke andere oorzaak dan ook.
 • Restitutie tot 90% van de totale prijs van de boeking, inclusief verhuur en activiteiten (exclusief verzekering).
 • Geen verborgen of administratie kosten achteraf.

Huur of breng je eigen linnengoed

Linnengoed verhuurPer set
– Hoeslaken
– Dekbedovertrek
– Kussensloop*
€17,50
– Kleine handdoek (90x50cm)
– Washandje
€2,50
– Deken
– Kussen
Inclusief
Betalen op locatie is alleen mogelijk in Zweedse kronen

Let op! Bij niet vooraf boeken loopt u het risico dat huren van linnengoed niet beschikbaar is.
Dekens en kussens zijn bij de huurprijs van de accomodatie inbegrepen.
In plaats van te huren, kunt u uw eigen beddengoed meenemen.

VerhuurPrijs per dag
Zaklamp30 SEK
Draagbare zonnepaneel (max. 2A)50 SEK
Fiets150 SEK
B-Twin riverside 120
 • City – trailbike
 • 7 versnellingen
 • Niet geschikt voor MTB
 • Bagagedrager max. 15 kilo

Lees dit als je voor de eerste keer boekt

De homestay experience is geen standaard vakantie, maar een heuse ervaring vol rust of juist met veel actviteiten. Als dit de eerste keer is dat je boekt, raden wij je aan om onderstaande informatie goed te lezen. Op die manier weet je zeker wat je kunt verwachten.

Welkomstprogramma (inclusief)

 • Kennismaking onder het genot van een kopje natuurthee.
 • Toeristen informatie en vragen beantwoorden.
 • Introductie cursus permacultuur, wildplukken & rondleiding over de boerderij

Workshops & Activiteiten

Je kan heerlijk tot rust komen en de week vrij besteden of juist vullen met uitdagende challenges, workshops en leerzame activiteiten exclusief voor onze gasten. Klik op de groene button voor een volledig overzicht.

Onze locatie

Na een lange reis en een hobbelige rit door de bossen, verwelkomen wij jou als een deel van de familie. Je zult de nacht doorbrengen in onze kleine privé boshut met een buitenhaard om te genieten van de zonsondergang en zingende vogel midden in het eindeloze bos.

De hobbelige weg naar de zelfvoorzienende off the grid thuisboerderij van Back to basic Sweden.

Activiteiten in de buurt?

Terwijl onze haan Pok je ’s ochtends vroeg wakker maakt, is Annet bezig met de voorbereiding van het ontbijt. Het bestaat uit vers gebakken brood, pap of pannenkoeken. Dit word samen met koffie of thee bij de boshut opgediend.

Na het ontbijt is het tijd om verder te gaan met het werk op de thuisboerderij. Je kan besluiten actief deel te nemen aan de werkzamheden of gewoon lekker relaxen, een boek lezen in de hangmat of de omgeving gaan verkennen.

Enkele aanbevolen activiteiten:

Of geniet van de zon terwijl u zachtjes met een boek in de hangmat schommelt en het dagelijkse leven op onze zelfvoorzienende off the grid thuisboerderij observeert.

Arvika town in Värmland Sweden
Arvika town has it all.

Voor boodschappen, lunch en diner kan je terecht in een van de vele restaurants in Arvika of Charlottenberg naast de Noorse grens. Het is ook mogelijk om direct bij je boshut te genieten van een bbq (zolang de brandeveiligheidsvoorschriften van de overheid dit toelaten).

De boshut

Deze kleine boshut van negen vierkante meter is ideaal voor twee personen. Het is in de eerste plaats bedoeld om te dienen als slaapgelegenheid, maar kan ook gebruikt worden als onderdak op een regenachtige dag of om je even terug te trekken als die behoefte er is. De rest van de tijd zul je net als ons voornamelijkin de buitenlucht leven.

In de zomer zijn de dagen lang, maar als je graag laat opblijft of ’s nachts naar het toilet moet, raden we je aan een zaklamp me te nemen of er een te huren voor 30 SEK per dag

Het toilet

Voor de meeste mensen zal het biologische droogtoilet de grootste uitdaging zijn. De geur is niet zo erg als je zou denken, maar je moet wel letterlijk op de grote hoop poepen.

Als het reservoir vol is, wordt het een paar jaar bedekt met aarde om te ontbinden. Uiteindelijk zal het een perfecte gezonde aarde worden die we gebruiken om het land mee te bemesten. Daarom mag je niets in het toilet gooien, ook geen toiletpapier. Hiervoor hebben wij een speciale emmer op de wc staan. Al het overige afval moet worden gescheiden.

Het gebruik van water

De einige veilige bron voor drinkwater die we hebben is regen. Wat je waarschijnlijk niet verwacht, is dat de zomers in onze regio extreem droog zijn. Soms regent het langer dan een maand niet. We moeten dan ook elke regendruppel bewaren en zorgvuldig gebruiken.

Daarom wordt opgevangen regenwater alleen door ons verwerkt en alleen gebruikt voor drinkdoeleinden, niets anders. Zorg ervoor dat je het niet verspilt. Het leven van onze dieren en ons hangt er letterlijk van af.

Voor al het andere halen we water uit de beek. Het is honderd meter lopen naar beneden en weer omhoog om de twee gieters van tien liter te vullen met water. Een geweldige oefening voor de armen en de benen.

Je gebruikt dit water om de afwas te doen, je kleren te wassen, je handen te wassen en te douchen. Een ander alternatief voor het laatste is om een duik te nemen in een van de vele zoetwatermeren.

“Verspil geen drinkwater. Het leven van onze dieren en ons hangt ervan af.”

Het gebruik van zeep en wasmiddel

Gebruik geen douche shampoo of zeep, dit geldt ook voor minerale of biologische producten. Ze bevatten stoffen die de balans van de wateroppervlakten zullen vernietigen. Voor het wassen van kleding kan je als alternatief Himalaya wasnoot, berkenblad of klimop gebruiken.

Het lichaam heeft geen zeep nodig om schoon te zijn. Het is zelfs slecht voor het natuurlijke evenwicht van de huid, omdat de zeep niet alleen de slechte bacteriën doodt, maar ook de goede bacteriën. Na een week zonder zeep zijn het haar en de huid eerder geolied in plaats van vettig. Dat bespaart je een hoop geld aan het kopen van vochtinbrengende crème.

Voor de afwas is over het algemeen heet water met een druppel groene zeep al voldoende om het keukengerij goed te reinigen. Om bacterievorming te vermeiden is het verstandig om het ipv met een handoek aan de lucht te laten drogen.

Voor hygiënische doeleinden zullen we een biologische groene zeep verstrekken om de handen te wassen na het gebruik van het toilet, werken met de dieren, hanteren van voedsel en reinigen van de vaatwas.

Elektriciteit, water, internet en telefoonontvangst

We leven off-the-grid, dat betekent:

 • GEEN electriciteit
 • GEEN kraanwater
 • GEEN WI-FI
 • GEEN riool
 • GEEN televisie
 • Onregelmatig tot geen telefoonbereik of mobiel internet

De dichtsbijzijnde netwerkaansluiting voor gas, water en licht vind je bij onze buren, vier kilometer verderop.

De ontvangst van het mobiele netwerk hangt af van uit welke richting de wind die dag waait. Als je geluk hebt, kun je een email, instagram, Facebook, whatsapp, sms sturen of bellen. Afhankelijk van de antenne kwaliteit van jou mobieltje is een (onregelmatige) verbinding met het 4G netwerk mogelijk. Maar verwacht geen high speed internet en met een beetje pech is er zelfs helemaal geen connectie.

Het kostte mij op een regenachtige dag bijvoorbeeld meer dan een uur en vijf wandelingen de heuvel op voordat ik deze pagina eindelijk kon uploaden.

No phone reception. Ter is trying to get a phone reception to send a message
Ter probeert hier de pagina die je nu aan het lezen bent te uploaden.

Als je je telefoon wilt opladen, raden we je aan om een powerbank of draagbaar zonnepaneel mee te nemen. Als alternatief kan je bij ons een draagbare zonnelader huren voor 50 SEK per dag.

Hoeveel personen kunnen in de boshut overnachten?

De homestay boshut is voornamelijk bedoelt als slaapgelegenheid en shelter bij slecht weer. De negen vierkante meter biedt voor twee personen voldoende ruimte om je even terug te trekken als je behoefte aan privacy hebt. Over het algemeen kent onze regio voornamelijk mooie lange dagen met veel zonuren. Je zult dan ook net als ons het grootste deel van je dagbesteding buiten doorbrengen.

Het stapelbed heeft een lengte van 2 meter. Er is een bijzetbed van 1,85 meter voor een derde persoon. Het bed is eenvoudig op te bergen om ruimte te besparen.

Ondanks dat er een derde bed is, raden wij vanwege de kleine ruimte over het algemeen meer dan twee volwassen personen af. Boeken voor een vierde persoon is in een zeldzaam geval mogelijk, neem daarvoor eerst contact met ons op om de opties te bespreken.

Let op!! Meebrengen van extra personen die niet in de boeking staan vermeld kan leiden tot het weigeren van de toegang.

Is het geschikt voor kinderen?

Je moet realiseren dat je op eigen risico op een werkende thuisboerderij in een ruige natuurlijke omgeving verblijft. Een ongeluk zit in en klein hoekje als er niet bedachtzaam mee wordt omgegaan. Houd er rekening mee dat hulp niet direct om de hoek ligt.

Dat gezegd hebbende, het hangt volledig van het kind af. Ik heb een zelfstandige 7-jarige ontmoet die zorgzaam met dieren omgaat en bijna meer weet over het verbouwen van gewassen dan mij. En er zijn tieners die de aanblik van een spin niet eens aankunnen.

Gezinnen met kinderen

Hoewel we niet adviseren om met meer dan twee personen in de homestay te verblijven, geven we kleine gezinnen de mogelijkheid om te boeken. Er is één voorwaarde, de jongste moet minimaal 7 jaar zijn.

Het eenvoudig op te bergen bijzetbed van 1,85 meter lang en 90 cm breed, kan twee kleine kinderen of een volwassene tot maximaal 90 kilo dragen.

Wil je weten of het geschikt is voor jouw kinderen of met meer dan 3 personen boeken, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Let op!! Het meebrengen van kinderen onder de 7 jaar of extra personen die niet in de boeking staan vermeld kan leiden tot de weigering van toegang.

Afvalneutraal

Als je onze website en posts leest, zul je zien dat afvalvermindering een onderwerp is dat hoog op onze agenda staat.

Na veel verzoeken is dit het eerste jaar dat we de off-the-grid homestay-experience aanbieden. Het hebben van gasten betekent meer impact op het milieu. We moeten leren hoe we dat tot het absolute minimum kunnen terugbrengen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Als je eten en drinken meebrengt, probeer dan alleen recyclebare verpakkingen te kopen. Bij het verlaten van de accommodatie verzoeken wij om het afval naar het (gratis) recyclingstation te brengen.

De voortzetting van dit project zal afhangen van het gedrag van onze gasten en impact op de natuur.

Drinkwater

Back to basic Sweden heeft geen drinkwatervoorzieningen, dus vergeet deze niet zelf mee te nemen. Als alternatief kun je als het regent zelf water opvangen en gefilterd regen- of flessenwater kopen in onze mini-shop.

Diner, lunch & supermarkt

Diner en lunch zijn niet inbegrepen. Je kunt je eigen eten voor een BBQ kopen bij de ICA supermarkt of de pizzeria in Gunnarskog bezoeken. Ook de vele gezellige restaurants in Arvika en Charlottenberg bieden een prima alternatief.

ICA supermarkt in Arbotten (Gunnarskog)

Geen zin om zelf te koken of uit te gaan? Bij de homestay bieden wij een eenvoudig menu voor lunch en diner aan. Een menu met prijslijst wordt bij de bevestiging van de boeking per email meegeleverd.

Het leven off the grid betekent dat alles veel tijd kost om voor te bereiden. Het kan dus soms ruim een uur duren voordat het eten klaar is. Reserveer daarom bij voorkeur de dag ervoor of uiterlijk bij het ontbijt.

Betalingen op locatie alleen in contant en SEK mogelijk.

Kooktoestel en gasfles

Er is een gratis te gebruiken eenpits gasfornuis in de boshut. Als je er gebruik van wilt maken, moet je zelf een gasfles meenemen: MSF-1A .

BBQ

Koken op open vuur en BBQ is op de aangewezen plek toegestaan. Bij extreme droogte is er wellicht een door de overheid opgelegd totaal vuurverbod mogelijk.  Je word hierover op locatie ingelicht. Hier vind je up to date informatie.

Keukengereedschap

Voor jouw gemak wordt de boshut geleverd met basis keukengereedschap zoals glazen, borden, bestek en enkele pannen.

De huisregels

Niemand houdt van regels en gelukkig is dat voor de meeste mensen ook niet nodig. Maar om misverstanden te voorkomen is het beter om ze te hebben.

De vijf gouden regels, zodat iedereen kan blijven genieten

 • Niet roken. Roken is niet toegestaan ​​op het gehele terrein en de omgeving van Back to basic Sweden.
 • Geen verdovende middelen. Ook marihuana is in Zweden illegaal.
 • Geen dieren meebrengenDit geldt ook voor service honden.
 • Niet plukken of verzamelen zonder toestemming.
 • Geen dieren voeren zonder toestemming.

Voordat je een boeking maakt, vragen wij je om onze homepage te lezen om meer over ons te weten te komen en vergeet niet de algemene voorwaarden (binnenkort ook in het nederlands) door te nemen om te zien of je akkoord gaat.

Wie is geschikt voor de off the grid homestay?

Verblijven op onze off the grid homestay is niet voor iedereen geschikt. We leven in een mooie maar ook ruige omgeving. Een goede mindset en bewustzijn is nodig om op onze thuisboerderij te kunnen overleven.

Helaas is de locatie niet rolstoelvriendelijk en moeilijk toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn.

Ben jij klaar voor de off the grid?

Ontdek het snel! Doe de gratis quiz en win een coupon voor een gratis annuleringsverzekering bij de boeking van een Survival-Bushcraft en/of Homestay Experience.

Boekingsaanvraag maken

Beschikbare boekingsdata

Seizoen 2022 is ten einde
wij zien jou de volgende zomer graag weer terug.

Blijf op de hoogte van het nieuwe programma en schrijf je nu in:

Vragen en contact

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons een bericht sturen via het Contactformulier of:

whatsapp contact facebook logo link button to Instagram