Over de boerderij en ons

Het begin

Hey hey, wij zijn Ter & Annet. Onze droom is om een kleine off the grid boerderij van de grond af aan op te bouwen om een zelfvoorzienend en vrij leven te beginnen. Ergens diep in het bos in balans met de natuur. Ver weg van de druk en stress van de moderne samenleving.

Dit idee heeft zich gevormd in de reis over de wereld die we in de afgelopen 20 jaar hebben gemaakt. We woonden en werkten in diverse landen, ieder met hun eigen cultuur en ideeen. Hierdoor hebben we de gelegenheid gekregen om te leren over diverse manieren van leven, denken en agricultuur bedrijven.

De weg naar de realisatie van onze droom

We deden vrijwilligers projecten voor organisaties als Primetrust in India en hielpen het schooltje in de jungle onder leiding van lokale vrijwilligers aan de grens van Myanmar op de kaart te zetten.

Een geweldige ervaring was de drie maanden durende uitdaging om samen te leven en te reizen met een budget van vijf dollar per dag. Dit is was in 2008 het gemiddelde daginkomen van een gezin in Laos en Cambodja. Dit dwong om onszelf in de levensbehoefte te voorzien zoals de mensen in deze landen. Een unieke manier om het lokale leven volledig te ervaren met de lach, traan en ontbering die het met zich meebrengt.

We hebben veel geleerd over bushcraft en outdoor survival tijdens onze ultra lange thru-hikes (Meer daagse trekkingen zonder onderbreking of gebruik van wegvervoer). Meestal woonden we dagen, weken zelfs maanden onder de zon en sterren, met niet meer dan onze kleren, een rugzak met voedsel, slaapzak, waterfilter, zeil, touw, mes, fireflint en noodkit.

De top 5 beste thru-hikes die we hebben voltooid:

  • De “south-west coast path” (UK) – 1000+ km;
  • De “5th minute line” in een rechte lijn van Fort William naar Cape wrath en terug via de “klassieke route” in de Schotse hooglanden met als aanloop de “West highland way” – 900+ km;
  • De “Likya yolu” in Turkije – 500+ km;
  • De Grand route 131 over de Canarische Eilanden, een combinatie van gekoppelde trails – vele weken en mijlen;
  • Te Araroa – northbound” in Nieuw-Zeeland – 3000+ km;

Een belangrijk ding heb ik geleerd van al mijn reizen. Het maakt niets uit waar je vandaan komt of in welke cultuur je opgroeit. De meesten van ons willen gelukkig leven in goede gezondheid op een vredelievende plek met een volle buik.

Het realiseren van onze droom

Vaak krijgen we reacties met reden waarom onze droom om een zelfvoorzienende leven op een off the grid thuisboerderij niet realistisch is. Maar ik geloof dat als je echt iets wilt en de mogelijkheden leert zijn de grenzen onbeperkt zijn. Daarbij komt natuurlijk onze koppigheid en lust naar uitdagingen. Hoe harder er wordt geroepen dat iets niet kan, des te grager wij het willen. Bovendien is niet geschoten altijd misgeschoten.

In de winter van 2021 bouwt Ter de Daihatsu cuore om tot een tiny camping auto om in het vroege voorjaar op zoek te gaan naar ons droomplekje in Zweden. We hebben een notitieboek bewaard met alle informatie die we nodig hadden voor onze zoektocht. Je kan het vinden onder Emigratie-notebook of in de categorie emigreren naar zweden in ons blog.

Tijdens de reis wassen wij onszelf en de kleren in de nog ijs bedekte meren en koken onze maaltijden op houtvuur. Na duizenden kilometers en weken lang leven in de auto, vinden we eindelijk onze droomlocatie. Het werd een ware zenuw slopende biedingsoorlog. Toen we wonnen, brulden we dan ook als ware vikings.

De realisatie van onze droom is begonnen.