Over onze community

Ontdek nog meer over het leven van Ter en Annet op de zelfvoorzienende thuisboerderij van Back to basic Sweden. Wordt lid van onze community, deel je ervaring en praat mee over de nieuwste ontwikkelingen.

Onze filosofie

Deze filosofie klinkt als een mantra in ons leven. We passen het toe in alles wat wij doen. Bijvoorbeeld onze relatie met anderen, de natuurlijke moestuin en de zoektocht naar de balans met de natuur.

“Heb geen verlangen naar wat niet kan zijn.
Forceer niet om te krijgen wat jij wilt.
Maar geniet van wat al voor je ligt,
gebruik dit om je doel te bereiken.
Neem nooit meer dan je nodig hebt
en geef altijd even veel terug.”

Een stap terug om vooruit te gaan

Neem een stap terug en herontwikkel jezelf doormiddel van bewustwording, het uitwisselen van kennis en ideeen. Op die manier verkrijgt men nieuwe inzichten waarmee men de balans met de natuurlijke omgeving weer terug vindt.

De kracht van de community

Het delen van kennis en vaardigheden is iets wat ons als community sterk maakt. Denk aan onderwerpen als:

In plaats van de moderne techniek te verwerpen, spreken we er juist over hoe deze bewust en duurzaam gebruikt kan worden in onze zoektocht naar de balans met de natuur.

Door het delen van ons leven op de zelfvoorzienende thuisboerderij en jullie eigen ervaring zullen wij een inspiratiebron voor elkaar zijn. De community bouwt op die manier aan een gemeenschap die elkaar ondersteunt doormiddel van kennis, waarmee wij onze inzicht verruimen en passende vaardigheden ontwikkelen.

Gelijkgestemdheid

Wij gaan ervan uit dat je lid werd van de community vanwege overeenkomende interesse(s). Wat wij niet willen is een eenheid van gelijkgestemden vormen. Waarom?

De leden uit onze community komen uit diverse landen en culturen. Het is juist die verscheidenheid en het anders durven denken wat de mogelijkheid biedt om tot nieuwe inzichten te komen.

Zelfvoorzienend Samenleven bestaat uit drie delen: Hoofd, Hart en Handen. In het deel Hoofd wordt onderzocht hoe het denken zelfredzamer kan worden. In het deel Hart ligt het accent op de verbinding met een ander. Wanneer dit vanuit het hart gebeurt, is samenwerken vreugdevol en eenvoudig.

In het derde deel Handen wordt heeft het boek ‘Zelfvoorzienend Samenleven‘ een praktisch vijf stappenplan uitgewerkt om daadwerkelijk zelfvoorzienend te gaan leven.

Een klein gebaar, een groot hart

In de community bestaat geen concurrentie. Of je nou midden in de rimboe leeft of op je balkon knoflook kweekt in lege blikken bonen. Het gaat om de zelfontwikkeling en dat je op een of andere manier bewust bezig bent met de balans tussen jou en de natuur.

Ieder gebaar vanuit een goed hart, hoe klein die ook lijkt, zou bejubeld moeten worden. Iedere verandering hoe klein die ook lijkt, is een stap in de goede richting. Want de kleinste rimpels kunnen samen een tsunami teweeg brengen.

Delen en van elkaar leren, niet bekritiseren en kleineren

Ook al denkt men niet altijd het zelfde, dan nog kunnen wij elkaar leren begrijpen. Sta open voor wat een ander gelooft ook al doe jij het niet. Want wat voor jou niet werkt, kan voor de ander een medicijn zijn. 

Een ieder in de community moet vanuit zijn eigen ervaring kunnen delen, ook al is deze anders. Zonder angst voor kritiek of door een ander gekleineerd te worden. Want het zou jammer zijn als wij als community hierdoor gedachten en ideeen die tot nieuwe inzichten leiden, zouden mis lopen.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden

Het is aan jou om te bepalen hoe jij denkt dat deze inzichten het best kan worden toegepast, niet om een ander te veroordelen of jouw wil op te leggen. Want inzichten kunnen door nieuwe kennis na verloop van tijd veranderen.

Behandel een ander zoals je zelf behandeld zou willen worden. Denk daarom twee keer na voordat je wat zegt. Wees tolerant en goed voor elkaar.

De community is er voor elkaar niet tegen elkaar

Wil je toch liever discussieren en kritiek uiten, dan is dit niet de plek die jij zoekt. Laten wij elkaar in dat geval zonder woord vriendelijk de hand schudden en de wegen ons vanaf hier scheiden.

join our Facebook group button
Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!