Hoe registreer ik mijn pluimvee in Zweden?

Het registratieformulier

Je bent verplicht om je dieren te registreren ongeacht de aantallen. Hieronder vallen ook hobbykippen. De registratie kan online op Jordbruksverket worden gedaan.

Mocht je niet online kunnen inloggen omdat je bijvoorbeeld niet in het bezit bent van een Zweeds persoonsnummer, dan kun je dit schriftelijk of per mail doen.

Hiervoor moet je een formulier downloaden. Vervolgens stuur je deze met de post of als foto per e-mail volledig ingevuld retour. Je krijgt vrij snel per post de bevestiging van registratie.

Hoe moet ik het formulier invullen

Het formulier is alleen beschikbaar in het Zweeds. Maar met bijvoorbeeld de google translate app kom je al een heel eind.

Je moet de dieren registreren op het adres waar deze verblijven.

Mocht je in Zweden niet over een brievenbus beschikken of ergens anders wonen dan waar de dieren verblijven, heb je de mogelijkheid om een alternatief (Nederlands) postadres in te vullen.

Als je het pluimvee niet bedrijfsmatig houd kan je bij Typ av anlaggning het volgende aanvinken: Hallande av djur.

Indien je meer dan 50 hectare grond bezit moet je minimaal drie coordinatenpunten van de buitenkant van je landstuk vermelden. Dit doe je onder het kopje Geografiskt lage.

Ik wil mijn dieren registreren, maar bezit geen persoonsnummer

Als je een huis gekocht hebt in Zweden dan krijg je binnen enkele weken een nummer van skatteverket in de brievenbus. Dit nummer dat begint met 30 kan je gebruiken voor de registratie van je dieren.

In dit compleet handboek vindt je alle informatie die er nodig is om op een diervriendelijke manier kippen te houden. Met de natuurlijke behoeften en het natuurlijke gedrag van de kip als uitgangspunt, geeft dit boek je uitgebreide antwoorden op allle vragen.

Registratieformulier voor pluimvee downloaden

Hieronder vallen ook hobbykippen, ongeacht de aantallen.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!