oldmansbeard

Usnea (baardmos)

Een korstmos met geneeskrachtige eigenschappen

Marina Ivens: Ik maak al mijn verzorgingsprodukten zelf
zeep, shampoo, cremes, medicinale tincturen, siroop, etc.”

Ik maak al mijn verzorgingsprodukten zelf , zoals zeep, shampoo, cremes en zalven, deodorant, medicinale tincturen, siropen etc. vorig jaar mocht ik usnea ontvangen. dit is baardmos. recht uit de oerbossen van Zweden. via een vriendin die daar een vriendin heeft wonen in Zweden. dus volkomen zuiver. goed om tinctuur van te maken. mijn eigen antibiotica.

Natuurlijke antibiotica : Usnea, oftewel baardmos. een prachtig korstmos en een puur antibioticum uit de natuur. men kan een antibiotica tinctuur maken op 70 % alcohol .

Ademhalingskruid: Usnea, Longen van het Bos

Usnea is een grijsgroen korstmos met geneeskrachtige eigenschappen dat groeit op bomen, rotsen en struiken. Het wordt vaak aangeduid als Old Man’s Beard vanwege de gelijkenis met de baard van een oude man.

Usnea heeft een grote affiniteit op het ademhalingssysteem en is een diepgaande infectiebestrijder voor het hele lichaam. Een natuurlijk geneesmiddel dat ontstekingsremmend, antibacterieel, schimmelwerend, antiparastic, pijnstillend en samentrekkend werkt .Usnea een van de krachtigste immuungeneesmiddelen is te gebruiken wanneer je een verkoudheid of griep voelt aankomen . dit korstmos is een infectiebestrijder, eenvoudig en duidelijk. In tegenstelling tot de meeste moderne antibiotica die de structuur van een cel verstoren, voorkomt dit korstmos het metabolisme van grampositieve bacteriën zoals Streptococcus, Staphylococcusen Mycobacterium tuberculosis. Het is bijzonder effectief voor prikkelbare, natte hoest. Naast de werking van het kruid op het ademhalingssysteem, wordt het vaak gebruikt om acute klachten van de nieren, blaas en urinewegen aan te pakken.

Baardmos als antischimmelmiddel, antiparasiticum en wondverzorging

Als een antischimmelmiddel en antiparasiticum kan het worden gebruikt wanneer candida-overgroei (gistinfecties) of Trichomonas een zorg zijn. Extern aangebracht, kan het helpen infectie te voorkomen en wondsluiting te versnellen, en kan zelfs effectief zijn tegen de bacteriën die acne veroorzaken. het kruid kan ook worden gebruikt voor beten, steken en andere op dezelfde manier geïnfecteerde wonden.

Het gebruik van Usnea als geneesmiddel en bijwerkingen?

Boommos is op veel plaatsen en bossen over de hele wereld te vinden. Usnea groeit meestal op dennen-, sparren-, jeneverbes- en sparrenbomen. Usnea tinctuur wordt niet aanbevolen als preventief geneesmiddel, maar eerder als een geneesmiddel dat moet worden gebruikt wanneer de ziekte al is begonnen. Neem elke vier uur een druppel bij het begin van een hoest of verkoudheid. werkt ook bij Angina, faryngitis of keelpijn,keelontsteking, Laryngitis of strottenhoofdontsteking, Heesheid…

Usnea heeft geen bekende bijwerkingen, maar kan schadelijk zijn in grote doses. Niet overmatig of langdurig gebruiken.”

Inwendig wordt het voornamelijk aangewend bij ademhalingsinfecties en urinewegontstekingen. Usnea is een antibioticum bij vele ziekmakende bacteriën en gaat ook candida albicans-schimmel tegen. In baardmos [ usnea ] zitten de volgende belangrijke werkzame inhoudsstoffen: usninezuur, wat een dibenzofuraanderivaat is, lichenzuren en slijmstoffen.

Baardmos is een middel dat de weerstand verhoogt. Het heeft een antibacteriële werking; vooral usinezuur is verantwoordelijk hiervoor. Usinezuur blijkt zelfs in sterke verdunningen antibacterieel, antischimmel, antiparasitair en antiviraal te werken. Het wordt met name om deze medicinale redenen gebruikt voor bescherming van de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen. tegen mond en keelinfecties.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!