Verschilllende soorten pompoen

Verse pompoen
De zelfvoorzienende winter voorraadkast

“Pompoen is de favoriete groente voor de off the grid zelfvoorzienende winter voorraadkast”

Verse pompoen lang houdbaar in de zelfvoorzienende winter voorraadkast

Pompoen staat bekend om de goede houdbaarheid. afhankelijk van de soort kun je ze vers wel meer dan één jaar bewaren. De butternut ook flespompoen genoemd is ideaal hiervoor.

Back to basic Sweden besloot deze theorie te testen. Hiervoor gebruikt Annet de butternut ook wel de flespompoen genoemd.

Plukken van de butternut (flespompoen) uit de zelfvoorzienende tuin

Wanneer je een pompoen plukt is het van belang dat de steel minimaal twee cm in takt blijft. Namelijk, wanneer de steel afbreekt is de pompoen minder lang houdbaar.

Plukken is eigenlijk niet de juiste term. Wanneer je de pompoen oogst, is de beste methode om een klein zaagje te gebruiken.

Met de butternut zaden van Buzzy, kun je direct aan de slag. De lang houdbare flespompoen is als verse groente perfect voor de zelfvoorzienende winter voorraadkast. De zaden zijn bovendien biologisch, dus ideaal voor de natuurlijke moestuin.

Hoe moet je verse pompoen off the grid bewaren voor lange houdbaarheid.

Om de flespompoen lang vers te houden, leg je deze op een donkere koele plaats. Maar vermijd de koelkast of een vochtige kelder.

Als je off the grid woont is het belangrijk om de butternut pompoen in iedergeval boven het vriespunt op te slaan. De ideale temperatuur ligt rond de 10 tot 12 graden om de flespompoen te bewaren.

Hoelang blijft een pompoen goed in de zelfvoorzienende winter voorraadkast?

De butternut ligt al sinds oktober 2021 in de zelfvoorziende winter voorraadkast van Back to basic Sweden. Vandaag 9 februari 2023 snijdt Annet de pompoen aan om er frietenblokjes van te maken.

De pompoen heeft in het vlees wat draden gevormd. Maar dat kan geen kwaad. De draden gaan naar de kippen. Die vinden dat geweldig.

Het vruchtvlees wordt versneden. Het smaakt nog steeds heerlijk als patat of in de soep. De zaden kunnen geroosterd worden. Je kunt ze zelfs gebruiken om nieuwe pompoen te kweken in de zelfvoorziende natuurlijke moestuin.

Als dat niet duurzaam is?

Opengesneden butternut flespompoen

Ons oordeel over de houdbaarheid van de butternut, flespompoen

De butternut ook de flespompoen genoemd, is ideaal voor de zelfvoorzienende winter voorraadkast. Zelfs voor de off the grid prepper is deze pompoen geschikt.

De butternut blijft zelfs na 14 maanden vers en behoudt zijn smaak. Bovendien zit de flespompoen boordevol vitamine C, kalium, vezels en bètacaroteen. Zo kom je gezond en sterk de winter door.

Duimpje op voor de butternut, flespompoen

Wij zijn 100% tevreden met het testresultaat. Back to basic Sweden geeft een duimpje op voor de butternut ook wel de flespompoen genoemd, voor de zelfvoorzienende winter voorraadkast. Zelfs off the grid.

Hulp nodig met het inplannen van de Natuurlijke moestuin?

Bij het inplannen van de moestuin is het belangrijk om alle informatie over je groenten, fruit en kruiden goed te verslaan. Je begint met het vastleggen met de zaaikalender en oogstkalender. Vervolgens maak je notities over bijvoorbeeld: Wat is de ideale plek voor de komkommer in mijn natuurlijke moestuin; Waren de tomaten en aardappelen goede buren? Waarom was dit jaar de aarbeienoogst niet zo goed? En noem maar op.

Door al die informatie over jouw natuurlijke moestuin goed vast te leggen, zul je elk jaar weer van een weelderige oogst kunnen genieten! In het handige notitieboek ‘de moestuin planner‘ kun je alle informatie over je moestuin verzamelen en bewaren. Vul de handige to do-lijsten aan met wat er maand na maand in jouw tuin moet gebeuren en maak een plan van waar je welke groenten, fruit of kruiden wilt zetten.

Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!