inkomstenbelasting Zweden

Zelf de belastingaangifte van je Zweedse koopwoning doen is eenvoudig en binnen enkele minuten gedaan.

We hebben goed nieuws. Om zelf het Zweedse belastingformulier in te dienen, hoef je de taal niet te beheersen. Aan de hand van de onderstaande instructies leggen wij uit hoe je binnen enkele minuten zelf de belastingaangifte van je koopwoning of vakantiehuis in Zweden kunt doen.

Logo Bab - Belastingadvies buitenland

Migratie & Belastingadvies

Zelf het Zweeds belastingformulier invullen

Bezit je een koopwoning in Zweden en ben je er niet woonachtig, dan ontvang je automatisch een uitnodiging van “Skatteverket” om je belastingaangifte te doen. Heb je geen samordnings- of persoonsnummer dan heeft de makelaar bij de aankoop van de woning een fictief nummer voor je aangevraagd. Dit nummer staat rechts boven in het belastingformulier vermeld onder person-/registreringsnummer.

Het Zweeds belastingformulier is vooraf ingevuld. Staan er naast het vastgoed ook inkomsten vermeld, maar heb je geen recht op vergoedingen en aftrekposten, dan is het enige wat je hoeft te doen, controleren of alles klopt.

Zelf belastingaangifte van uw koopwoning of vakantiehuis in Zweden doen

Op het Zweeds belastingformulier staat de waarde van het vastgoed met het bedrag dat je hierover moet afdragen aan ‘skatteverket’ vermeld. Ben je gezamelijk eigenaar, dan ontvang je beide een uitnodiging. De waarde van de woning staat dan verdeelt zoals afgesproken in het contract. Bezit bijvoorbeeld ieder 50% van het vastgoed, dan krijgen beide personen een aanslag voor het afdragen van 50% belasting.

Zijn de bedragen op de aangifte correct, dan kan je jouw belastingaangifte indienen. De snelste en makkelijkste manier is via een kort geautomatiseerd telefoongesprek.

Telefonische indienen van de Zweedse belastingaangifte

De makkelijkste en snelste manier voor het indienen van de Zweedse belastingaangifte is telefonisch. Via optie 1 in het menu, kan je de aangifte in het Engels doen.

Zorg dat je het belastingformulier bij de hand hebt. Want hierop staan drie nummers vermeld die je nodig hebt voor het indienen van de aangifte. Wacht met het invoeren van de nummers totdat de computer heeft gezegd dat je kunt beginnen.

Het proces is volledig geautomatiseerd, je krijgt dan ook geen persoon aan de lijn. Het voordeel hiervan is dat er geen wachtrij is. Binnen enkele minuten is je aangifte verzonden.

Instructies Zweedse belastingaangifte met afbeelding

  • Bel +46 87649240
  • Wacht even en kies vervolgens 1 voor Engels
  • Voer als eerst  je persoonsnr, samordeningsnr of registreringsnummer in en sluit of met een # (nr 1)
  • Typ als tweede de code in die op de brief staat achter identifiering en sluit af met een # (nr 2)
  • Voer als derde de code in die achter underskrift staat en sluit af met een # (nr 3)
  • De computer bevestigt dat de aangifte is verzonden.
Share the love

Deze inhoud is eigendom van Back to basic Sweden.
Dupliceren is NIET toegestaan!!

Scroll naar boven