BACK TO BASIC SWEDEN

Zelfvoorzienend | Off the grid | Thuisboerderij

NederlandsEnglish

Onze filosofie

Doe een stap terug om vooruit te gaan

“Verlang niet naar wat niet kan zijn, forceer niet met geweld om te krijgen wat je wilt.  
Geniet in plaats daarvan van wat er al voor je ligt en gebruik dit om je doel te bereiken.
Neem niet meer dan je nodig hebt en geef altijd evenveel terug. 

Recente publicaties

Onze visie

 • Door bewustwording en (deels) zelfvoorzienend leven vervalt de behoefte aan overconsumptie van goederen.
 • Een eenvoudig bestaan en hard werken voor je doel, leidt tot waardering voor wat je hebt bereikt.
 • Door niet naar meer te verlangen dan je daadwerkelijk nodig hebt, vindt men rust.
 • Leef in harmonie met de natuur. Dwing niet af, vernietig of manipuleer om je wil te verkrijgen. Leer zien wat zij te bieden heeft en gebruik dit om je doel te bereiken.
 • Geef terug wat je neemt, zadat de balans behouden blijft.

Dit is de weg naar vrijheid in deze tijd…

Om onze visie te begrijpen

Laten we onszelf de volgende vragen stellen;

Wist je dat het grootste deel van het menselijk bestaan ​​niemand ooit heeft gehoord over elektriciteit in huis, laat staan ​​plastic bekers, auto’s of een mobiele telefoon?

Het lijkt alsof al deze moderne dingen het leven beter en gemakkelijker maken, maar is dat ook werkelijk zo? Heb je de gevolgen van onze behoeften en gedrag gezien?

Het leidde tot overconsumptie, vervuiling, ontbossing, massale uitsterving, stress, wanorde, hebzucht en oorlog, altijd met onze vinger wijzend naar anderen. We vernietigen ons kostbare huis genaamd aarde.

Ik zeg niet dat we het zonder moderne technologie moeten stellen. Maar we kunnen zeker met veel minder doen en het op een meer bewuste manier gebruiken. Ik durf zelfs te beweren dat, wanneer op een juiste manier toegepast, het kan bijdragen als aanvulling op onze doelstelling.

De effectuering

Wij geloven dat we met onze filosofie “doe een stap terug om vooruit te komen” bewustzijn kunnen creëren en een verandering kunnen bewerkstelligen.

Dus kochten we 0,4 hectare bos met een tiny house (28 m²), kapel en schuur op het terrein. Op een kleine onverharde weg na is de locatie volledig off the grid. Onze naaste buur woont ongeveer 4 km verderop.

Met eindeloze bronnen van het bos kunnen we knutselen, groeien en bouwen. Het voorziet ons en onze dieren van voedsel.

Ook al moeten we rekening houden met de wet en de overheid, we kunnen veel onafhankelijkheid bereiken door het land te bewerken, ecotoerisme en het uitwisselen van goederen.

Behalve wat verplichtingen en benodigdheden hebben we maar een klein beetje nodig om de boerderij draaiende te houden.

Zo worden we steeds onafhankelijker en verminderen we onze afvalproductie tot een absoluut minimum.

Om een ​​zelfvoorzienend leven off-the-grid te realiseren, komen enkele van de volgende sleutelwoorden in je op:

 • Permacultuur
 • Natuurlijke bronnen
 • Balans
 • Duurzaamheid
 • Zero footprint
 • Minimal waste
 • Recyclen
 • Onafhankelijkheid
 • Ambacht & handwerken
 • Inzicht
 • Inventivieteit
 • Nadenkendheid
 • Bewust wording
 • Acceptatie
 • Open mind
 • Heroverweging
 • Bereidheid
 • Opoffering

” Goederen ruilen is mijn favoriete manier om aan voedsel en materiaal te komen die de boerderij ons niet kan verschaffen… “

Ons doel

Met onze manier van leven wilt Back to basic Sweden een inspiratiebron zijn voor anderen. Wij beseffen dat niet iedereen dezelfde mogelijkheden heeft. Ook onze aanpak zal verre van perfect zijn. Hoe dan ook, onthoud dit: “Een kleine verandering op zich zelf lijkt niet veel te weeg te brengen, maar geef niet op, want velen te samen zullen een enorme impact hebben.”

De uitdaging
is om de volgende doelen voor de winter van 2026 te bereiken. Jou eigen ervaring, gedachten en steun om dit te realiseren zijn van harte welkom.

 • Het terugbrengen van afvalproductie tot een absoluut minimum.
 • Zelfredzaam zijn door biologisch voedsel te verbouwen en dieren te houden.
 • Alleen kopen wat we nodig hebben met minimal waste productie in gedachten.
 • Materialen hergebruiken waar mogelijk en anders recyclen.
 • Een zero-footprint achterlaten.
 • Het gebruik van natuurlijke hulpbronnen voor handwerk en om te bouwen.
 • Moderne technologie tot een minimum beperken.

Over ons

Een thuisboerderij vanaf nul opbouwen en een zelfvoorzienend leven off the grid beginnen in balans met de natuur. Een plek ver weg van de druk en stress van de moderne samenleving. Wij dromen er al heel lang van om op deze manier te leven, maar aan de andere kant, wie niet…

Veel gestelde vragen over hoe wij leven

Onze vaste boerderijbewoners

Alle vaste boerderijdieren krijgen een naam. Zij zullen niet gebruikt worden voor consumptie of verkoop doeleinden. Na jaren van trouwe dienst gaan zij op pensioen en mogen in rust genieten van hun oude dag.

Je vindt regelmatig foto’s en updates op Instagram/thuisboerderij of onder #backtobasicswedennaam.

Word lid van de Back to basic Sweden community

Word onderdeel van onze community. Deel uw eigen ervaringen, gedachten en ideeën op onze Facebook-groep.

Houd je meer van foto’s en korte verhalen? Dan vind je het misschien leuk om ons te volgen op Instagram:

#backtobasicsweden

. #thuisboerderij

Vergeet niet Back to basic Sweden te volgen op ons blog.

Back to basic Sweden experience

Altijd al willen weten hoe het is om zelfvoorzienend te leven op een off-the-grid thuisboerderij? Toe aan een uitdaging of wil je juist ontsnappen aan de druk en stress van het dagelijkse leven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Lees gauw verder en boek een van onze activiteiten.

Homestay experience

Ontsnap aan de non-stop hectiek van het moderne dagelijks leven. Geniet van de rust en ontspanning van het bos en laat je lichaam en geest helen. Wij bieden u de kans om een stap terug naar de basis te nemen en het dagelijks zelfvoorzienend leven bij ons op de off the grid thuisboerderij van dicht bij te ervaren.

Je verblijft en leeft als deel van ons gezin. De kleine boshut biedt voldoende ruimte voor de nacht en om je terug te trekken wanneer er behoefte aan privacy is. Het ligt ver weg van de non-stop rinkelende mobiele telefoons en het lawaaierige verkeer. Sommigen zeggen dat de nachten zo stil zijn dat je je eigen hartslag kunt horen.

U kunt helpen op de boerderij, de dieren verzorgen, zwemmen, vissen, eindeloze bossen verkennen of een van onze fietsen huren. Er is zelfs de mogelijkheid om direct voor de deur bessen en paddenstoelen te plukken (afhankelijk van het seizoen).

Misschien wil je gewoon even ontspannen. Eindelijk die laatste pagina’s van dat ene boek lezen terwijl je heerlijk onder de zon in een hangmat heen en weer swingt. Of ben je op zoek naar spiritualitet? Dan kun je mediteren in de Penttinska kapellet, “de telefooncel naar de goden”.

Doe je liever aan kracht trainingen, dan ben je van harte welkom om voor onze winter voorraad hout te splijten en het irrigatiesysteem met water bij te vullen.

Wat je ook besluit, je gaat als een ander mens naar huis met heel veel nieuwe ervaringen.

Survival-bushcraft & bugout experience

Deze training is niet voor bangeriken. Ter heeft een programma opgezet dat past bij de beginner tot de hardcore bushcrafter en survivalist.

Maak van de gelegenheid gebruik om je survival en bushcraftvaardigheden in het veld te ontwikkelen. Onder veilige begeleiding van Ter, uw ervaren gids, (ver)dwaal je diep het bos in.

Wij leveren jou de basis nooduitrusting zoals een mes, vuursteen, kompas, reddingsdeken, touwen en militaire tarp-poncho.

Ook voor de preppers heb ik een hardcore bug-out training opgezet. Zodra je aankomt, ontsnappen we het bos in om twee of drie dagen te overleven van alleen wat je in je bug-out-tas thuis hebt voorbereid.

Hoe jij ons kan helpen om de droom levend te houden

Voor de komende jaren is er nog veel werk aan de winkel voordat we ons doel kunnen bereiken. Er zijn veel manieren waarop jij ons kan helpen.

Vind je het project leuk en wil je meehelpen met het slagen ervan, dan is het volgende deel voor jou geschreven.

Komen werken als vrijwilliger

Wil je alles leren over het zelfvoorzienend leven op een off the grid thuisboerderij? Steek jij graag de handen uit de mouwen? Op zoek naar een nieuwe experience? Paar uur werken tegen kost en inwoning? Check dan regelmatig onze website of er hulpnodig is op de boerderij.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Koop souvenirs en handwerk bij de loppis

U kunt ons helpen door een bezoek te brengen aan de loppis (Zweedse garage verkoop) in de Penttinska-kapel en in de zomer souvenirs, handwerk en vers fruit te kopen.

Goederen ruilen

Dit is mijn favoriete manier om aan voedsel en goederen te komen die de boerderij niet kan leveren. We ruilen graag souvenirs, handwerk, kippen, eieren, konijnen, fruit en groenten in voor goederen zoals melk, graan, boter, vlees, landbouwgereedschap, spijkers, schroeven en dergelijke…

Als u graag ruilt, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en wat wij nodig hebben.

Boek een Back to basic Sweden experience

Door een back to basic experience te boeken steun je de boerderij met het onderhouden van de gebouwen en haar financiële verplichtingen.

Sponsor de boerderij

Er is een mogelijkheid om hooi, voer en medicijnen voor de boerderijdieren te sponsoren. U kunt ons helpen door zaden en (gebruikt) landbouwgereedschap te doneren. We ontvangen graag melk, granen, boter en andere benodigdheden die momenteel niet door onze boerderij kunnen worden geleverd.

Dit is niet ons primaire doel, maar als je liever geld wilt doneren voor een specifiek doel, dan kan je contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wij vinden transparantie belangrijk, daarom bieden wij de optie om uw donatie te registreren .